В младежкия дом на НЧ Светлина-1928, с. Скалица се проведе,

...
В младежкия дом на НЧ Светлина-1928, с. Скалица се проведе,
Коментари Харесай

Творческа среща в с. Скалица, посветена на поета и писателя Марко Недялков

В младежкия дом на НЧ „ Светлина-1928 ”, с. Скалица се организира, паметна вечер отдадена на поета и писателя Марко Недялков, оповестиха от общинската администрация.

Срещата беше проведена със съдействието на сдружението на писателите вЯмбол, Регионална библиотека „ Г.С.Раковски ”Ямбол и фамилията на поета в лицето на неговата брачна половинка Марина и Дани Недялкова - негова щерка.

На паметната вечер участваха гоститеСтанчо Ставрев - Кмет на Община „ Тунджа ”, Митко Петков - Кмет на с. Скалица, Тенко Тенев - ръководител на сдружението на писателите гр. Ямбол, Димитър Бечев - шеф на Регионална библиотека „ Г.С.Раковски ”, Илко Капелев - публицист, нравствен възпитаник на Марко Недялков, Кольо Пехливанов - артист и другар на Марко Недялков.



Янка Мармарова - ръководител на ЧН, откри срещата с думите: „ Нарекохме паметната вечер „ След 30 години разлъка ”, освен с цел да напомним, че са минали 30 години от неговата гибел през 1993 година и за неговата лирична стихосбирка „ След хиляди години разлъка ”, само че и да покажем, че за гения няма гибел и давност.. ”

„ Чрез разказите и спомените на близки и другари, посредством стиховете, които прозвучаха с неговия глас доказахме, че творчеството му е съхранено и живо и ще се чете и предава на по-младите генерации.

А и такава е молбата на поета отправена в стихотворението „ Среща с птиците ”.

Със птиците отново имам среща.

О, по какъв начин се усещам обновен.

Земя, на моя ден рожден,

ти от душа си по-гореща.

Целувам те като икона

И стих след стих във мен звъни:

- Щом от живота се отроня,

гласът ми, майко,съхрани!
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР