В мисията ни в Ирак има двама офицери. Те не

...
В мисията ни в Ирак има двама офицери. Те не
Коментари Харесай

Красимир Каракачанов: Ние никога не сме имали претенции към сръбски територии


В задачата ни в Ирак има двама офицери. Те не извършват бойни задания, а образоват военни. Мисията краткотрайно ще се изтегля, до момента в който се обясни обстановката след гибелта на военачалник Касем Солеймани. Логично е да се реалокира в прилежаща страна, каквато е Кувейт. Това съобщи министърът на защитата Красимир Каракачанов в ефира на БТВ.
„ Едно вероятно евакуиране от Ирак няма да се случи в границите на дни. То може да отнеме месеци, даже година. Големият проблем в района е Ислямска страна. Тя беше победена, само че има заплаха при евакуиране на НАТО да се получи вакум и иракската войска да не може да се оправи сама “, предизвести той.
„ Реакциите в Техеран са да има ответни дейности против бази на Съединени американски щати. Това би ескалирало единствено спора. Когато се намираш в район като Близкия изток постоянно има риск. Министерство на защитата не стопира да обменя преписка за обстановката в района. Към момента няма заплаха за задачата на НАТО. Мисията на нашите военни завършва след две седмици “, сподели Каракачанов.
"Повече от 100 години главното чучело в Сърбия е България. Ние в никакъв случай не сме имали искания към сръбски територии. Българското малцинство в Сърбия се оплакват от нарушение на правата им, като пречките, които се постановат да учат. Условията, които са основани, карат сънародниците ни да напущат територията на Сърбия. А може би задачата е да се обезлюдят тези територии ", разяснява министърът на защитата.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР