В Министерството на отбраната беше проведена работна среща между представители

...
В Министерството на отбраната беше проведена работна среща между представители
Коментари Харесай

България преговаря с Германия за статута на военните гробове

В Министерството на защитата беше извършена работна среща сред представители на дирекция „ Социално политика и политика по военно-патриотично образование “ и Посолството на Федерална република Германия, отдадена на правенето на двустранно Споразумение за статута на военните гробове. Активирането на преговорния развой за подписването на Споразумение за взаимно запазване на военните гробове и паметни места стана допустимо с помощта на постигнатата договореност в диалози сред министъра на защитата Георги Панайотов и изключителния и пълномощен дипломат на Федерална Република Германия в Република България Кристоф Айххорн , оповестиха от Министерството на защитата.

Работната среща в Министерството на защитата мина в делова атмосфера, като двете страни изложиха своите забележки и корекции към първичния текст на Споразумението за статута на военните гробове, направено още през 2013 година Беше установено, че съществуващите разлики са оскъдни и множеството от тях имат чисто механически или публицистичен темперамент. Германската страна увери, че в най-скоро време новият вид на Споразумението ще бъде утвърден и тогава двете страни ще могат да го подпишат.

Досега Република България е подписала съглашение за взаимно запазване на военните гробове и паметни места с Унгария и по всяка възможност Германия ще бъде втората страна, с която е реализирана сходна договореност
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР