В Министерство на външните работи (МВнР) от 10:00 до 16:00

...
В Министерство на външните работи (МВнР) от 10:00 до 16:00
Коментари Харесай

За първи път МВнР отваря вратите си за студенти

В Министерство на външните работи (МВнР) от 10:00 до 16:00 ч. за първи път ще се организира Ден на отворените порти за студенти, оповестиха от пресцентъра на министерството. Събитието е по самодейност на вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел. 

То е под надпис „ България те желае “/ MFA Wants You и се провежда в партньорство с платформата „ Bulgaria Wants You “ на продуцентите Иван Христов и Андрей Арнаудов и с Представителството на Европейската комисия в България. Насочено е към студенти и юношески организации, и цели да запознае младежите, които демонстрират интерес към дипломацията с практическата работа на българските дипломати, да показа целите на българската външна политика и да разпространява институцията.

В Деня на отворените врати на Министерство на външните работи студентите ще могат да вземат участие в къси лекции и полемики на тематики като участието на България в Европейския съюз (ЕС), 20-годишнината от участието на България в НАТО, кандидатурата на страната ни в Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР), участието на България в Съвета на Организацията на обединените народи (ООН) по правата на индивида, в къси курсове по протокол и обществена дипломация.

Студентите ще имат опция да прегледат сбирката изобразително изкуство на външното министерство. В програмата на събитието са планувани и специфични разяснителни лекции за кандидатстване за работа и стажове в Министерство на външните работи. 

Българска телеграфна агенция напомня, че външното министерство отвори вратите си за жители на 30 септември. Жителите и гостите на столицата имаха опцията да влязат в,,Дома на българската дипломация " и да прегледат конферентните зали, сбирката от изобразително изкуство и кабинета на министъра, където особено единствено за дребните посетители беше планувана фотосесия на стола на посланик номер едно под мотото: „ Когато порасна, желая да бъда министър на външните работи “. Дипломацията е идея за отбрана на национални ползи, идея да даваш решения на провокации по кротичък път, заяви Мария Габриел в приветственото си слово при започване на Деня на отворените порти. Имаме светли моменти в историята, в които в най-тежки обстановки се е намирало решение с помощта на дипломацията, означи тя. По думите ѝ през днешния ден, гледайки света към нас, има потребност от повече дипломация. Дипломацията е и идея, тъй като сплотява обичаи, сподели още Мария Габриел. 


Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР