В мен има един много важен въпрос – дали заявката

...
В мен има един много важен въпрос – дали заявката
Коментари Харесай

Радев от Африка се усъмни дали Мария Габриел има „просветление“ за Гешев

„ В мен има един доста значим въпрос – дали поръчката на Мария Габриел за искане за премахване на основния прокурор е плод на закъсняло с три години прояснение, на неочакван катарзис или на избран интерес на хората, които стоят зад госпожа Габриел “.

Това съобщи президентът Румен Радев в Претория, Република Южна Африка.

„ България загуби три години, в които импортираните от моите служебни държавни управления в прокуратурата голям брой сигнали за огромни злоупотреби прашасват. Корупцията е неразкрита, възприятието за правдивост е смазано, а политическият развой е заприщен “, сподели Радев.

Исканията за оставка на Гешев са директно свързани точно с президента и датират от лятото на 2020 година, когато прокуратурата иззе секретни документи от кабинета на президентския консултант Пламен Узунов, които не се отнасят до неговите директни служебни отговорности и отговорности. Сред тях са копия на преписка сред две търговски сдружения, касаещи три външнотърговски контракта, както и копия от разпити пред арбитър на очевидци, в това число такива с загадка идентичност.

Това стана мотив за митинги на последователите на Демократична България, Българска социалистическа партия и други организации, които сложиха началото на разнообразни политически планове – като Политическа партия, „ Отровното трио “, „ Изправи се “ о други, които към този момент са отвън политическата сцена.

Разследването против президентството е на трупчета от 3 години, поради имунитета на институцията.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР