В Международния ден на бирата - национално проучване показва, че

...
В Международния ден на бирата - национално проучване показва, че
Коментари Харесай

Всеки втори българин пие бира

В Международния ден на бирата - национално изследване демонстрира, че 60% от българите пият бира най-малко един път в седмицата. А половината са уверени, че тя е подобаващото за тях пиво. Ръстът в продажбите за последната година е с 4 на 100, а бирата остава най-предпочитаното пиво след водата.

Повече от една трета са българите, които считат, че бирата е част от здравословния метод на живот. Това стана ясно в днешния Международен ден на бирата, който се чества постоянно в първия петък на август.

С по-малко бира в пандемията, само че без изгубени привички при използването – самичък или в в компания, пред тв приемника, в парка или в заведение - българинът остава правилен на традицията, а поканата: „ Да се забележим на по бира “ постоянно е изпълнена със наличие.

Само през този сезон продуктовата листа на българските пивовари е разнообразена с 10 нови марки и асортимента бира.

Ивана Радомирова - изпълнителен шеф на Съюза на пивоварите в България, показа за БНР:

„ Към момента, в страната се създават над 170 марки и асортимента бира. В същото време доста се уголемява асортиментът на безалкохолните. Много забавни оферти има и от микропивоварнит. За предходната година потреблението на глава от популацията е 76 литра и в страните от Европейския съюз по този индикатор се движим сред осмо и девето място “.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР