В МБАЛ Майчин дом-Варна са спасили родилка с HELLP и

...
В МБАЛ Майчин дом-Варна са спасили родилка с HELLP и
Коментари Харесай

Във Варна спасиха родилка с HELLP

В МБАЛ " Майчин дом-Варна " са избавили родилка с HELLP и близнаците й, оповестиха от лечебното заведение.

Бременната жена с близнаци, момче и момиче, без никакви предшестващи болести, е постъпила в болничното заведение с недоволства от нараснало кръвно налягане през последните няколко дни. Високото кръвно е овладяно и се е пристъпило към планувано цезарово сечение.

Въпреки положителното общо положение на дамата, само че заради отклоненията в проучванията, екипът следи интензивно пациентката след интервенцията и в точния момент разпознават един от доста редките синдроми- HELLP, характеризиращ се с полиорганна непълнота и гърчове. Допълнително направените проучвания потвърждават опасенията на лекуващия доктор и удостоверяват диагнозата. Това положение се дължи на плацентарните хормони и се развива в тази тежка форма единствено у доста малко бременни, като по-често визира дами с близнаци. То е толкоз рядко, че някои лекари не се срещат с него през цялата си кариера.

Ранното различаване, още преди поява на гърчовете разреши на екипа да назначи своевременна и съответна терапия. Интензивното лекуване и сложни мероприятия на акушери и анестезиолози помогнаха на дамата да се възвърне бързо, да бъде с децата си, да кърми и да се усеща добре, макар сериозните затруднения, допълват от болничното заведение.

Младата майка е изписана на 7-мия ден в положително общо положение, без последици за здравето й, щастлива с новите членове на фамилията си.

Доктор Цонев и екипът на МБАЛ " Майчин дом-Варна " благодари на Красимира за доверието и усмивката, която не я напусна през целият й престой.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР