В Малта съществува пещера, в която някога, преди хилидя години

...
В Малта съществува пещера, в която някога, преди хилидя години
Коментари Харесай

Пещерата на изчезналите деца

В Малта съществува пещера, в която в миналото, преди хилидя години антични цивилизации са издършвали жертвоприношения на деца.

В тези времена днешните континетни имали различен образ. Европа и Африка били свързани със сухопътен превлак, а Средиземно море представлявало няколко огромни езера.

Малта била център на антична цивилизация. В източната част на острова е ситуирано платото Корадино. През 1902 година локални селяни опитвали да издълбаят бунар. Но безусловно пропаднали в земята и по този начин инцидентно разкрили входа на злокобната пещера.

В нея три подземни галерии са подредени на една ос, други три има под тях. Стените на пещерата са изрисувани с рисунки с алена охра. Три от шестте пространства били изпълнени със скелети - на мъже, дами и доста детски.

 Пещерата на изчезналите деца

Изреченото от човешки глас в пещерата си усилвало от ехото. Това създавало смут у античните. Те си внушавали мисълта, че пещерата е населявана от създание, което приказва с Бога и се нуждае от човешки жертвоприношения.

По стените в зала на долното равнище има издълбани ниши с вдлъбнатини за главата, тялото, ръцете и краката. Те са подобаващи за същества на растеж не повече от 120 сантиметра. Което навежда експертите на мисълта, че античните са жертвали децата си за въображаемото създание.

Малтийската пещера е затворена и запечатана, откакто преди години там станал трагичен случай. Местен преподавател завел на екскурзия 30 ученика. Всички те мистериозно изчезнали без диря.

Властити се пробвали да прокарат версията, че децата са жертви на подземно сриване. Спасителите обаче не разкрили следи от нито един от учениците.

След нещастието се понесъл слух, че в разнообразни места на острова локалните чували рева и виковете на изчезналите деца, споделя вестник " Зодиак и Мистерии ".

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР