В малък регион в Канада през годините се е разпространило

...
В малък регион в Канада през годините се е разпространило
Коментари Харесай

Загадъчно мозъчно заболяване е повалило 200 канадци – симптомите включват парализа, онемяване, загуба на памет

В дребен район в Канада през годините се е популяризирало мистериозно мозъчно заболяване. То е засегнало най-малко 200 души. Медицинските експерти са в неразбиране какво тъкмо се случва.

Пострадалите хора, живеещи в Ню Брънзуик, Канада, са изпитали признаци, наподобяващи деменция, в това число интензивни халюцинации, усложнения в общуването и писането, недостиг на паметта, а в някои случаи даже физическа парализа, предават от Insider Paper.

Според експертите записаните случаи датират от 2015 година и засягат лица на възраст от 18 до 84 години. Според отчета по-голямата част от тези хора преди този момент са били в положително здраве, до момента в който не са наранени от това заболяване.

Органите в региона на опазването на здравето организират следствия на случаите, с цел да открият дали провинен за болестта е потреблението на инфектирана храна и вода, съдържаща цъфтящи синьо-зелени водорасли, открити във водоизточниците.

Друг фактор, съдействал за положението, е продължителното излагане на хербицида глифозат.

Разследването, стартирано от държавното управление през 2021 година, включва всеобхватни старания на разнообразни отдели, само че към февруари 2022 година длъжностните лица обявиха, че случаите не са свързани. Внезапното преустановяване на следствието от страна на държавното управление породи опасения измежду медицинските специалисти. Те заподозряха, че ходът цели да защищити печелившите риболовна и горска индустрия в района от евентуални отрицателни последствия.

Д-р Алиер Мареро се сблъсква с пациенти в Ню Брънзуик, при които се следят признаците. Лекарят оповестява, че броят на случаите напоследък евентуално е надхвърлил 200.

Между 2018 година и април 2021 година, доктор Мареро следи възходящ брой случаи. 

Той почнал с осем случая през 2018 година, които нарастнали на 20 през идната година, по-късно на 38 и най-после достигнали 48 до април 2021 година След този миг обаче провинцията престава да следи случаите.

Въпреки това пациентите не престават да търсят помощ от доктор Мареро, прочут престиж в Канада във връзка с тази озадачаваща група случаи. 

През 2021 година той уведомява държавните чиновници за двама неотдавна ориентирани пациенти, един на 30 и различен на 50 години. Те почнали да демонстрират признаци, сходни на прогресираща болест на Алцхаймер.

Проведените на пациентите обстойни проучвания разкриват признаци на мозъчна недоразвитост и неврологична дисфункция. 

Моделите обаче не са задоволително поредни при всички пациенти, с цел да се сложи дефинитивна диагноза.

Габриел Кормие, понастоящем на 23 години, страда от загуба на паметта, проблеми със зрението и некадърност да стои права дълготрайно време. Вследствие на това разчита на бастун или инвалидна количка за напредване, откакто се разболява през октомври 2019 година от тази болест.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР