В максимално най-кратки срокове ще бъде изготвен проект на локалните

...
В максимално най-кратки срокове ще бъде изготвен проект на локалните
Коментари Харесай

Кой гений махна локалните от Асеновградско

В оптимално най-кратки периоди ще бъде направен план на локалните платна на пътя Пловдив - Асеновград. Това заяви шефът на Агенция " Пътна инфраструктура " инж. Дончо Атанасов след срещата, проведена през вчерашния ден от регионалния шеф Здравко Димитров. На нея участваха кметовете на общините Пловдив, Асеновград, Куклен и " Родопи ", представители на Напоителни системи, ЕВН “Електроразпределение - Юг “, Областно пътно ръководство - Пловдив, компанията - реализатор " ИСА - 2000 " и " Пътпроект ", проектанти, основни архитекти и специалисти. Вицепремиерът Томислав Дончев дойде на съвещанието, само че остана единствено няколко минути, едвам поздрави участниците и да види чертежите на пътя Пловдив - Асеновград.

Премиерът Бойко Борисов, който персонално се ангажира с транспортните планове към Пловдив, се е обадил в ранния следобяд на Здравко Димитров, с цел да получи от първа ръка информация по какъв начин е предходна работната среща.

" За страдание някой талант е махнал преди време локалните платна от плана на Асеновградско шосе, само че ние не можем да лишим бизнеса от достъп до обектите ", разяснява Здравко Димитров. Шефът на АПИ изясни, че от двете страни на пътя Пловдив - Асеновград ще има по две платна с 6 метра габарит. Имотите, които попадат в локалните платна, към този момент не са преброени. Те ще станат ясни, откакто се изготви план. Тогава ще бъде избрана както за тяхното отчуждаване, по този начин и за строителството на локалните платна.

До дни ще бъде решен казусът с коригирането на напоителните и отводнителните канали, които минават през трасето ще бъде решен до дни. Проект ще се изготвя също по този начин за кръговите кръстовища на Долни Воден и при започване на Асеновград. Те също не са планувани в настоящето уголемение на пътя, който коства 24,5 млн. лв.. Проектирането на локалните платна е ангажимент на трите общини Асеновград, Куклен и " Родопи ", а страната ще поеме финансиране, в това число и за отчуждаването на парцелите, сподели инж. Дончо Атанасов.

От ЕВН предадоха плана за електрозахранване на „ Тракия икономическа зона “, чиято процедура чака решение към този момент 6 месеца. Кметът на Пловдив Иван Тотев увери, че забележките по плана за кръговото на изхода на Пловдив, до караулката, са отстранени и парцеларният проект е подготвен за координиране.

Строителите от " ИСА - 2000 " през вчерашния ден поставиха първия асфалт на новото трасе с дължина над 10 км сред Пловдив и Асеновград. Участъкът от 400-500 метра беше асфалтиран, с цел да се вземат проби. Ако качеството дава отговор на стандартите, ще стартира построяването на пътната структура по цялото ново трасе. На обекта се работи с ударни темпове и строителите се майтапиха през вчерашния ден, че в случай че им възложат Коматевско шосе, ще го завършат за три дни.

Удвояването на Околовръстно шосе и построяването на източния обход от " Скобелева майка " и Ягодовско шосе до пътя за Асеновград също бяха коментирани на срещата. В момента се прецизират последните елементи по плана за 7-километровото трасе с четири ленти, което ще затвори околовръстния пръстен към регионалния град. Предстои да бъде направен парцеларен проект, след което ще стартира отчуждаване.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР