В Maker`s Mark знаем, че характерът не се изгражда от

...
В Maker`s Mark знаем, че характерът не се изгражда от
Коментари Харесай

Петима професионалисти, един бърбън. Какво е общото между тях и Maker’s Mark?

В Maker`s Mark знаем, че характерът не се построява от машини. Затова взехме решение да ви срещнем с петима експерти от България, които споделят наши полезности. Започваме с двама от тях. Това са Зора Романска - фешън дизайнер, който основава ръчно творбите си, и Михаил Кърпачев от SIRCROW - бранд за ризи по самостоятелен размер, който е основан от персонална причина и фокусиран върху персоналното отношение. Точно както и Maker`s Mark.

Последвайте Maker`s Mark във и.
Зора Романска Зора Романска е създател в същинския смисъл на думата. Както по душа, по този начин и по обучение - приключва компетентност " Живопис " в Италия, а по-късно специализира " Графичен дизайн ". Ще познаете Зора по, които сграбчват вниманието от пръв взор и остават в съзнанието за дълго. В последните години интензивно развива своя лична марка, която се радва на триумф в България и по света. Михаил Кърпачев По специалност Михаил Кърпачев е експерт по градско обмисляне и е приключил УАСГ, а по душа - бизнесмен. Михаил се сблъсква с предизвикателство, когато се пробва да откри идеалната риза. Затова основава - ризи по самостоятелен размер с фокус върху всеки подробност. Мисията му е да направи съвършената риза за своите клиенти. Реклама Както Maker`s Mark, по този начин и вие приветствате ръчната работа в своя поминък. Ще разкажете ли малко повече за ролята на ръчния развой във вашата специалност?
Зора Романска: Няма нищо по-ценно от нещо, основано на ръка, с обич и внимание. Като човек на изкуството умея да оценявам това. Живеем в един нов, забързан и много динамичен свят, в който тези качества и преимущества са

почнали като че ли да стоят на назад във времето. Прави ми усещане обаче, че към момента има доста хора, които ценят ръчния труд и не престават да поддържат хората, които го правят. Възхищават се и правят оценка уместно всяко изваяно на ръка произведение. От самото начало на моя път разбрах, че за мен са значими качеството и уникалността, а не броя. Че желая да доближи до една нишова група хора, която знае и усеща творчеството ми, ценители, колекционери. И тук идва отговорът на въпроса: в случай че това не се случва напълно ръчно, то няма по какъв начин да носи същата мощна сила и обич, която влагам всякога.

Михаил Кърпачев: Хората са в ДНК-то на услугата ни. Без ръчния развой бихме разполагали с безчувствен и ненужен програмен продукт и софтуерно съоръжение. Човешкият фактор е основен във всеки от процесите на ушиване на ризата по размер - от връзка с клиента и взимане на ограничения, през правене на самостоятелна кройка, до скрояване - напълно ръчно, и ушиване.
Когато създателят на Maker`s Mark Бил Самюелс предава занаята на сина си, съветът бил: Запази качеството на уискито. Съвет, който се съблюдава и до през днешния ден. Какво е от значително значение за поддържане на качеството във вашия бизнес?
Зора: Давам си сметка, че с годините натрупвам от ден на ден опит и нюх за това, с което се занимавам. Опознавам материалите, развъртвам техниката си и усъвършенствам още повече качеството, което постоянно е безкомпромисно. Да бъдеш целенасочен и непрекъснат, да правиш нещата със пристрастеност и безрезервност, това съм аз. Честността и лоялността са съществени за мен и моя бизнес.
Реклама
Михаил: Гъвкавостта, пристрастеността и стремежът към това да не позволяваме неудовлетворен клиент. При нас клиентът заплаща услугата си едвам когато е изцяло удовлетворен от нея. Ако би трябвало да перефразирам съвета на Бил Самюелс през гледната точка на Sircrow, би звучал по този начин - " съхраняваме качеството, като непрекъснато надграждаме услугата към клиентите ни. И в никакъв случай не вършим компромис с крайния резултат ".
Кои са най-големите провокации при построяването на бизнес, койтоцели да се откроява от останалите?
Михаил: В нашия случай да го създадем скалириуем и да намерим точните хора за екипа ни. Ключово звено е вземането на ограничения и контактът с клиентите ни. Тази позиция е съществена и надалеч не е общоприетият продавач-консултант. Освен чудесно механически квалифициран той би трябвало да е ловък комуникатор. Нужно е да прочита всички потребителски упования и да знае по какъв начин да извлече нужната информация по този начин, че да я трансформира в техническо задание към конструктора ни. Тук нямаме право на неточност. Постоянно сме в търсене на верните хора.

Зора: Живеем във времена, в които сме презадоволени, имаме всичко, освен това бързо и елементарно. Смятам, че това, което може да открои един бизнес, е безкомпромисното качество и коректността. Също по този начин желанието за непрекъснато развиване и основаване на нови неща. В моя случай аз се сблъсквам от време на време с неразбирането на хората. Въображението ми основава хрумвания за аксесоари, които не всеки може да си показа по какъв начин и къде да носи. Затова и модата, която сътворявам, е по-нишова. И тук доста ми оказва помощ интернет. В момента развъртвам два уеб страницата. По разкрепостените и авангардни сбирки представям в www.zoraromanska.com, а тези, които смятам за по-лесно разбираеми тук, са в www.ZZone.bg
Какво отношение имат традициите при вашия поминък?
Зора: Смятам, че е значимо да имаме добра основа, да сме чели, учили и пътували. Тези неща отварят хоризонти.
Четено Коментирано Препоръчвано 1 Компании 2 Енергетика 3 Право 1 Компании 2 Право 3 Отбрана 1 Медиа и реклама 2 Свят 3 Отбрана Реклама
Аз съумях да пречупя обичайните форми на кожата и да ѝ придам една по-авангардна и съвременна визия, което се прави оценка. Обожавам комбинацията от антично и съвременно както в архитектурата, по този начин и в интериорния дизайн, в модата. Един от първите ми мощни аксесоара беше въодушевен от епохата на Луи ХIV и това е едно кожено жабо. Бъдещето се основава от предишното. Тогава има по огромна стойност и не е просто една хрумка.

Михаил: Традициите са основата, на която стъпваме, с цел да сътворяваме страхотни ризи. Sircrow е доста повече от това. Sircrow е на първо място услуга. Онази комбинация от маниакално фокусиране върху клиента ни прави неподражаеми... най-малко на нашия пазар. Много хора могат да вършат хубави ризи. Ключа е в това, че хубавата риза за вас може да не е хубава риза за мен. Не употребяваме калъпи. Вслушваме се във всеки клиент и се надграждаме всекидневно.
Какво общо намерихте сред Maker`s Mark и вашия бизнес?
Михаил: Виждам доста мощен възторг в Maker`s. Ясно отличим е както от метода на позициониране, през историята и метода, по който хората от екипа на Maker`s България се отнасят към бърбъна. Така сме и ние. Пълна отдаденост към клиентите, услугата и екипа. Огромно задоволство ми носи фактът, че посредством Sircrow се срещам с хора от толкоз разнообразни промишлености.

Зора: Няколко съществени неща, без които аз персонално не мога, само че, имам вяра, и още доста други са като мен. Отдаденост, обич, усет, качество. Начин да се отличиш от тълпата.
Бюлетин Вечерни вести
Най-важното от деня. Всяка делнична вечер в 18 ч.
Вашият email Записване
Реклама Кои са най-важните уроци, на които ви научи специалността?
Зора: Има моменти на голям връх, в които усещаш по какъв начин можеш да покориш света и се чувстваш мощен и подготвен, само че има и моменти на неустановеност и боязън. Може би при всеки е по този начин без значение от това, с което се занимава. Аз имам вяра мощно в фантазиите и задачите, които имаме. Никога не би трябвало да забравяме кои сме и да се губим по пътя. Нещата се случват, нужно е единствено малко самообладание и неизменност.

Михаил: Колко е значимо да можеш да споделяш дейно - извънредно значимо. Ризите са си ризи, само че човешките взаимоотношения са ключът към развиването... колкото и многозначително да звучи.
Каква е задачата на вашия бизнес?
Михаил: " Ризи с отношение. " Искаме да потвърдим, че и в тези географски ширини можем да вършим същински персонализирани облекла.

Зора: Първо задачата е персонално моя, а по-късно идва и бизнесът. От главно значение е човек да знае своята задача в живота. Аз имах шанса да я открия още когато бях дете, и тя е да сътворявам и създавам. Артист съм по душа, по предопределение и по обучение.

Влагам доста обич и сила, когато работя. Всяко едно произведение намира своя път и отива при точния човек. Получава се някаква симбиоза, или най-малко по този начин би трябвало да бъде. Това е моята задача и тази на моя бизнес.
Как предпочитате Maker`s Mark - с лед, чист или в коктейл?
Михаил: И в трите вариации, че и допълнително. Понякога употребявам безусловно чисто. Друг път употребявам повече вода... което трансформира преживяването, като не го прави по-добро или по-лошо... просто е друго. С джинджифил или с мащерка е необикновен.

Зора: Смятам, че това е типично мъжко пиво, само че признавам, че и на мен ми подхожда доста. Понякога го пия чист или му поставям бучка лед, с цел да разкрие още повече от своя капацитет. Любопитно ми е да го опитам и в коктейл.
Защо характерът не се построява от машини?
Зора: Да създаваш мода и мощен тренд не е за всеки. Трябва да успееш да докоснеш хората, да създадеш нещо красиво и нежно, нещо, което да има своя душа и темперамент и с което хората да се припознаят. Това се реализира единствено с обич и отдаденост. Няма по какъв начин да стане по различен метод.

Михаил: Хората придават друг смисъл на думата темперамент и ние го разбираме. За нас характерът е онази характерност на услугата ни, която машината не може да мери, а точно откровеното, взаимно задоволство - това на клиентите ни, и надлежно и нашето. И най-хубавото е, че това е друго всякога. За едни е качествената риза, което постоянно са търсели и чак в този момент намират. За други е гъвкавостта ни и умеенето да отговорим на съответни упования. Трети, които търсят прекарвания и са подготвени да опитват с външния си тип.
Очаквайте идващото изявление.
Вижте повече.

Последвайте Maker`s Mark във и.
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията
Тема Компании
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР