В Македония днес се произвеждат местни избори, които ще са

...
В Македония днес се произвеждат местни избори, които ще са
Коментари Харесай

В Македония се произвеждат местни избори

В Македония през днешния ден се създават локални избори, които ще са тест за новото ляво държавно управление пет месеца, откакто пристигна на власт в конюнктура на остра политическа рецесия след десетилетие на консервативно ръководство, съобщи Асошиейтед прес.
 
Първият кръг на изборите е през днешния ден, като над 1,8 регистрирани гласоподаватели ще изберат кметове и общински съветници в столицата Скопие и други 80 общини.
 
Вторият кръг е плануван за 29 октомври.
 
Проучванията на публичното мнение сочат, че ръководещите социалдемократи имат дребна преднина, изключително в Скопие, където техният претендент за кмет води с 2,6 процентни пункта пред претендента на консерваторите.
 
Консервативната ВМРО-ДПМНЕ, основната опозиционна партия, се стреми да отбрани своята доминация на локално равнище. На предходните локални избори през 2013 година те завоюваха в 56 от 81 общини, когато социалдемократите завоюваха общо четири.
 
Гласуването стартира в седем сутринта и ще завърши в 19:00 ч.
 
В изборите ще вземат участие претенденти за кметове и общински съветници от 19 партии и обединения и 64 самостоятелни претенденти.
 
Шестите локални избори в Македония са планувани на 15 октомври и ще се произведат в 3480 изборни секции в 80 общини и град Скопие. Вторият кръг от изборите ще бъде на 29 октомври. Изборната акция за втория кръг ще завърши на 27 октомври в 24 часа.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР