В мадридския зоопарк пандите близнаци отпразнуваха втория си рожден ден.

...
В мадридския зоопарк пандите близнаци отпразнуваха втория си рожден ден.
Коментари Харесай

Пандите близнаци в мадридския зоопарк отпразнуваха втория си рожден ден

В мадридския зоопарк пандите близнаци отпразнуваха втория си рожден ден. Йоу Йоу и Дзиу Дзиу получиха като подарък ледена бамбукова торта. Те се трансфораха в любимци на милионите гости.

Двете мъжки панди се родиха през 2021 година и тежаха единствено 150 г, само че в този момент всяка от тях е към 70 кг. Когато станат на четири години, тежестта им ще доближи към 400 кг.

Служителите на зоопарка, които се грижат за близнаците споделят, че те са с разнообразни характери. „ Йоу Йоу прекарва доста време с майка си, до момента в който Дзиу Дзиу е по-независим и обича приключенията. “

Тези две панди не знаят, че са звезди, само че те са знак на нещо по-голямо – другарството сред Испания и Китай. Тази година се навършват 50 години от установяването на дипломатически връзки сред двете страни и рожденият им ден е още един мотив за празнуване.

Двете панди се родиха в Мадрид като част от програмата за отбрана на този необичаен тип животни. В дивата природа има единствено към 2000 екземпляра и фактът, че раждат рядко, основава компликации в опитите за възобновяване на популацията.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР