В Мадрид тази сутрин започна безсрочната стачка на част от

...
В Мадрид тази сутрин започна безсрочната стачка на част от
Коментари Харесай

Превозвачите в Мадрид излизат в безсрочна стачка

В Мадрид тази заран стартира безсрочната стачка на част от превозвачите, свикана от Националната платформа за отбрана на транспортния бранш. До този миг съгласно локалните управляващи няма напрежение и катастрофи.

Протестиращите превозвачи упорстват държавното управление на Педро Санчес да съблюдава поетите задължения, които бяха узаконени с кралски декрет през август месец. Според тях няма съгласуваност сред обособените администрации и по тази причина работят на загуба.

" Без повече дотации, желаеме решения ", скандираха няколкостотин водачи на камиони при започване на митинга, който заплашва доставките на артикули и хранителни артикули преди Черния петък и Коледа. Те носеха флагове на Испания, Андалусия, Кастилия и Леон и Страната на баските и желаеха оставката на министъра на превоза Ракел Санчес, която през седмицата съобщи, че държавното управление " е изпълнило и съблюдава " уговорките, които е поело към превозвачите след последната им стачка, траяла 20 дни през месец март.

Част от тях са бонус от 20 цента на литър гориво, което коства на бюджета 450 милиона евро, както и да не работят на загуба и да се лимитира времето за очакване в зоните за товарене и разтоварване до един час. По калкулации на специалисти загубите за стопанската система в този момент ще бъдат към 600 милиона евро дневно.

Затова тя не се поддържа от Испанската конфедерация за товарен транспорт-основният участник в договарянията с държавното управление, както и от представителите на Хранително-вкусовата индустрия, комерсиалната мрежа и хотелиерството и ресторантьорството.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР