В Лондон бе заловен днес бившият британски войник, заподозрян в

...
В Лондон бе заловен днес бившият британски войник, заподозрян в
Коментари Харесай

Британската полиция хвана избягалия от затвора бивш войник, заподозрян за тероризъм

В Лондон бе хванат през днешния ден някогашният английски боец, обвинен в тероризъм, който избяга от пандиза по-рано тази седмица, оповестява " Ройтерс ". 

в сряда сутринта, откакто се измъкна през кухнята на пандиза, където е работил.

" Полицаи го арестуваха малко преди 11:00 сутринта през днешния ден... в региона на Чизуик (западен Лондон) и сега той е арестуван от полицията " , се споделя в изказване на полицията.

министър председателят Риши Сунак изрази благодарностите си към полицията и обществеността за помощта им при намирането на Халиф.

Халиф, е бил изпъден от английската войска през май. След това е държан в пандиза преди правосъдният развой против него да стартира. Той е упрекнат в добиване или опит за добиване на информация, която може да бъде потребна за лице, подготвящо терористичен акт, до момента в който е бил в казарма в Централна Англия през 2021 година Друго обвиняване против него е, че е инсцениране опасност с бомба посредством слагане на три кутии с жици върху бюро. Обвинен е още в намиране на информация, която може да бъде " директно или индиректно потребна за врага ". Според БиБиСи против него има и обвиняване за събиране на разследваща информация за Иран.

Опозиционните депутати желаеха отговори по какъв начин Халиф е съумял да избяга и за какво не е бил държан в затвор с оптималната сигурност. Има и въпроси по отношение на личния състав и процедурите за сигурност на пандиза.
 В Хамбург задържаха сириец за тероризъм
В Хамбург задържаха сириец за тероризъм

В Хамбург и Кемптен са осъществени обиски
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР