В личните отношения често може да е трудно на жените

...
В личните отношения често може да е трудно на жените
Коментари Харесай

Защо мълчат мъжете? Дами, ще се изненадате!

В персоналните връзки постоянно може да е мъчно на дамите да схванат държанието на мъжа. Защо не желае да приказва, за какво се стреми към самотност, за какво не контактува с жена си?

Жената не би трябвало да се опасява от мъжкото безмълвие, доста по-важно е да разбере повода и умно да реагира на изолацията на брачна половинка си. Мъжете по природа не са склонни да разискват своите прекарвания, паники, усеща. И по това се разграничават от дамите, разясняват психолози. Следователно, заради тази причина в двойката постоянно пораждат затруднения, тъй като тя не схваща за какво той мълчи. В същото време за него това е обикновено. Вижте какви могат да са аргументите за мъжкото безмълвие:



Възпитанието

За доста мъже мълчанието не е линия на характера, а обществено умеене. Стереотипът, че мъжът би трябвало да не е отегчителен, върви ръка за ръка с изказванията, че „ момчетата би трябвало да са резервирани “, че „ мъжете не плачат “. Докато не се научим да споделяме на детето си: „ Обърни внимание на възприятията си “. Самите родители учат момчетата да сдържат страстите си и да мълчат. Момчетата се учат на способността да отстояват себе си и да носят отговорност за дейностите си, което способства за тяхната самоизолация. Ако обаче момичето плаче и е непослушно, това се възприема за обикновено.

Разликата сред дамите и мъжете

Една жена, когато е обезпокоена, плаче или приказва непрестанно. Това е нейният натурален метод да показва страстите си. Мъжът въпреки това е податлив да се затваря в себе си. Когато една жена се обърне към него със: „ Скъпи, би трябвало да поговорим “, мъжът може просто да изпадне в ступор. Той схваща, че не би трябвало да приказва с партньорката си, тъй като ще загуби от нея в словесна борба. Жените имат по-активни зони в мозъка, виновни за страстите. И една дама се усеща по-добре, когато приказва. Мъжът няма такива дадености.



Той е мнителен

Мъжът е податлив да мълчи, тъй като е сигурен, че няма да бъде свестен. Има си своите паники, само че се опасява да показа казуса си, с цел да не наподобява слаб. Може би мъжът избира да се затвори, защото в предишното е направил опит да се отвори към жена (например майка си), само че опитът е бил несполучлив - тя не е посочила сърдечност и подготвеност да помогне. Ако една жена най-малко един път е отказала да изслуша прочувствените потребности на колегата си, той няма да прави нови опити да отвори душата си.

Мълчаливият мъж избира приказлива партньорка

Доста постоянно безмълвните мъже основават семейство с истерични дами. Те са прелестно сюрпризирани, че една жена знае по какъв начин да реагира прочувствено, блестящо. Емоционалният сателит на живота му един тип съчувства и на двамата по този метод. Той е имал тежък работен ден, тъй че е напълно естествено на брачна половинка да не му се приказва вкъщи. Той желае единствено отмора. Мълчанието на брачна половинка обаче наранява брачната половинка: тя го чака да се върне вкъщи, с цел да показа усещанията си, с цел да си поговорят. А той е изтощен и смутен. Затова търси усамотение, с цел да обмисли проблемите си.

При сходна обстановка брачната половинка би трябвало да се отнася към такова държание на колегата с схващане и сензитивност. Препоръчително е просто да го остави на мира, да му даде опция да се възвърне, а на следващия ден ще си говорите за всичко.

Разлюбил е и е охладнял

Ако по-рано той е бил забавен събеседник, а в този момент се пробва да мълчи, тогава евентуално е отчаян от връзката със брачната половинка си, тъй като тя не знае по какъв начин да слуша, тъй като предизвика кавги, тъй като е фокусирана единствено върху себе си.



Има доста фамилии, в които няма съгласие и поддръжка сред брачен партньор и брачна половинка и с течение на времето връзката изцяло се изчерпва. А една от аргументите може да е, че мъжът няма общи тематики за диалози с жена си.

published by econet

Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР