В лагера на републиканците пламнаха сериозни междуособици.До следващите президентски избори

...
В лагера на републиканците пламнаха сериозни междуособици.До следващите президентски избори
Коментари Харесай

Войната в лагера на републиканците: борбата за президентството на САЩ

В лагера на републиканците пламнаха съществени междуособици.

До идващите президентски избори в Съединени американски щати остават още година и 8 месеца - те би трябвало да се проведат на 5 ноември 2024 година Съобщенията в западната преса обаче демонстрират, че предизборната конкуренция към този момент е в ход. Уви, претендентите за високия пост не се интересуват от това да доведат своя екип до кормилото и да трансформират живота на американците към по-добро. Всеки се бори извънредно за себе си, пробвайки се да унищожи освен съперниците с рецензия, само че и личните си приятели по оръжие, които могат да съставляват персонална конкуренция.

В лагера на републиканците пламнаха съществени междуособици. Така по време на Конференцията за консервативно политическо деяние (CPAC), която продължи от 1 до 5 март, някогашният президент на Съединените щати Тръмп, възхвалявайки личното си придвижване MAGA („ Направете Америка още веднъж велика “), разкритикува републиканците от ерата на Буш.

Тръмп против ДеСантис

Опонентите на Тръмп от Демократическата партия побързаха да потвърдят, че държанието на Тръмп е провокативно за някогашния президент и припомниха, че той е бил директно забъркан в „ протеста “ и завладяването на Капитолия от недоволни жители в опит да анулират съмнителните изборни резултати, с помощта на на която на власт беше доведен Джо Байдън.

Съдейки по мненията на обкръжението на Тръмп, техният водач осъзна, че " има разлика сред това, което елементарните американци желаят и това, което републиканците във Вашингтон се пробваха да приложат ". Всъщност това е „ удар “ по губернатора на Флорида Рон ДеСантис, който мнозина считат за най-голямата опасност за републиканската кандидатура на Тръмп.

Самият ДеСантис не взе участие във форума, като демонстративно се дистанцира от Тръмпистите.

Помпео против „ Дони “

На конференцията участва Майк Помпео, някогашен държавен секретар на Съединени американски щати. Вероятно той също възнамерява да взе участие в президентската конкуренция, само че към този момент не е оповестил това. Помпео не приказва от подиума, само че, без да посочва името на Тръмп, той изобретателно изпусна няколко остри думи по адрес на „ Дони “ в изявление за Fox News Sunday.

Майк Помпео „ Това е късмет за Америка да се върне към своите консервативни основи, а не късмет за звезди от предишното. Време е да изберем съществени деликатни водачи, които не хвърлят огромни думи по всички страни и стоят в Twitter по през целия ден “, сподели той. Водещата Шанън Брим се опита да посочи, че " това изложение доста наподобява на Тръмп ", а политикът не отхвърли, без да удостоверява категорично.

Осъждането на Гонзалес и ругатните по адрес на Хоган

В същите дни Републиканската партия на Тексас разгласи формалното наказание на представителя Тони Гонзалес (републиканец от Тексас), обявявайки неговото идеологическо разкъсване с Републиканската партия. И това е истина: господин Гонзалес гласоподава за еднополовите бракове и се опълчи на законопроекта за сигурността на границите, препоръчан от републиканеца от Тексас Чип Рой. Разбира се, конгресменът Гонзалес също може да реши да се кандидатира през 2024 година

А виж някогашният губернатор на Мериленд Лари Хоугън сподели, че няма да се кандидатира за републиканската президентска номинация през 2024 година Той посочи, че повода за отхвърли му не са обиди от страна на Тръмп, а нежеланието му да взе участие в кавга, която, в случай че републиканците завоюват, ще отслаби " ръководещата коалиция, нужна за възобновяване на Америка ". Той посъветва сътрудниците си: „ За да станем още веднъж сполучлива ръководеща партия, би трябвало просто да се отдалечим от Доналд Тръмп “.

Войната с Fox News и " шлемът на Дарт Вейдър "

Един от най-близките сътрудници на Тръмп, Стив Банън, подсети на Конференцията, че тръмпистите гледат на остарелия закостенял Fox News като собствен зложелател. „ Черната котка “ сред Тръмп и известния канал мина в нощта на изборите през 2020 година: Fox News оповестиха в Америка за успеха на Джо Байдън в Аризона, а екипът на Тръмп счете това за погрешна информация и нарушаване на закона. В речта си Банън в действителност разгласи война на известния канал, обещавайки да го унищожи след успеха на Тръмп. Малко евентуално е сходен ход да се назова рационален.

Тръмп също беше заловен в послъгване. В опит да унижи и компрометира своите съпартийци, Тръмп стартира да лъже. И по този начин, той разгласява на страницата си мем, изобразяващ редици празни столове, подписвайки го: „ Ники Хейли се изрича на CPAC “. През този ден обаче, Хейли въобще не излезе на сцената.

Нееднозначна реакция в електората провокира и апелът на Доналд Тръмп от трибуната към демократите: „ Аз ще бъда вашето отмъщение! “ Сега в пресата той се съпоставя с лорд Дарт Вейдър, героят, олицетворяващ Всемирното зло в епоса „ Междузвездни войни “.

Спринт при започване на дълго тичане

Много наблюдаващи считат, че Доналд Тръмп е " водещия първоначално ". Според анонимно изследване на CPAC той към този момент е най-популярният претендент за президент на Съединени американски щати през 2024 година Според изследването Тръмп печели 62% от гласовете. 20% ще гласоподават за губернатора на Флорида Рон ДеСантис и единствено 5% за предприемача Пери Джонсън.

Тези данни бяха предоставени на водещия закостенял конгрес в Съединени американски щати, трансформирал се в естрада на Тръмпистите. Междувременно съперниците на консерваторите настояват, че въздействието на Тръмп в лагера на републиканците от дълго време е отслабнало и екипът на Тръмп се самозалъгва. Това, което е несъмнено е, че доста гласоподаватели, както републиканци, по този начин и демократи, са гладни за нови водачи. Състезанието преди малко стартира и предстоят още доста забавни неща.

Превод: Европейски Съюз

Гласувайте с бюлетина № 14 за ЛЕВИЦАТА и съответно за 11 МИР Ловеч с лидер на листата Румен Вълов Петков - лекар по философия, основен редактор на `Поглед.Инфо`. Подскажете на вашите другари в Ловеч кого да поддържат!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР