В Лабораторията за Земята и планетите в Института за науки

...
В Лабораторията за Земята и планетите в Института за науки
Коментари Харесай

Съществуват ли извънземни според изкуствения интелект?

В Лабораторията за Земята и планетите в Института за науки " Карнеги “ във Вашингтон се работи по план за образование на изкуствен интелект посредством даване на разнообразни биохимични проби по този начин, че той да може да отличи дали даден съставен елемент или вещество имат биологичен генезис. Това сподели футурологът доцент доктор Мариана Тодорова. 

Изкуственият разсъдък може да каже с акуратност до 90% дали пробата на обещано вещество е благонадежден и дали то съдържа биологичен съставен елемент. " Но единствено в случай че търсим извънземен живот , който е сходен на този на Земята . Ако този живот е немислим за нас, със напълно друга конструкция, отвън нашата Вселена, той не би могъл, тъй като не сме заложили в данните когнитивни качества и той не би могъл да засече различен вид проба. Това въпреки всичко е ограничаване “, означи доцент Тодорова.  

Този изкуствен интелект ще бъде употребен, с цел да проучва към този момент взети проби от Марс от " Кюриосити “, от паднали метеорити и от всички луноходи, намиращи се сега в Космоса. " Освен че може да отграничи органичната химия от биохимията, може да разбере дали тези проби са били в миналото живи. Това ще се приложи и към находки, които са на Земята от палеоцена, от неоцена. Т.е. може да се направи съпоставяне и в действителност да се види дали Вселената се е развивала след Големия гърмеж по метода, по който се допуска “, изясни доцент Мариана Тодорова.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР