В кулоарите на парламента последваха и реакции на разразилия се

...
В кулоарите на парламента последваха и реакции на разразилия се
Коментари Харесай

Реакции в НС на разразилия се скандал в прокуратурата

В коридорите на Народното събрание последваха и реакции на разразилия се скандал в прокуратурата.

От ГЕРБ-СДС прецизираха, че не приказват просто за лична смяна на основния прокурор, а за цялостна правосъдна промяна.

А от „ Продължаваме промяната- Демократична България “ стартират диалози за смяна в Конституцията с всички партии.

Кандидатът за министър председател на ГЕРБ-СДС Мария Габриел разясни, че с желаната оставка на Иван Гешев не приказва просто за лична смяна. Габриел обърна внимание на потребността на цялостна промяна в правосъдната система, както и конституционна такава.

Бойко Борисов посочи, че абсурдът в прокуратурата прави ГЕРБ по-убедени, че политическата класа би трябвало да се меси единствено посредством Конституцията и законите. Той добави, че партията е поела ангажимент предлаганите закони от служебния правосъден министър Крум Зарков да бъдат подкрепени.

А от „ Продължаваме промяната- Демократична България “ стартират диалози за смяна в Конституцията. Кирил Петков разяснява, че подмяната на който и да е не взема решение действителния проблем, който е точно смяна на Конституцията.

Христо Иванов добави, че се изисква решителна смяна в модела на ръководство на прокуратурата. Той съобщи, че стартират диалози с всички сили, с цел да тестват съществуването на парламентарен консенсус за преструктуриране на Висш съдебен съвет.

От Движение за права и свободи разясниха, че абсурдът е резултат от дългогодишни аргументи, които се следят на обществено-политическия терен.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР