В Куба днес започва цикълът от избори на местно и

...
В Куба днес започва цикълът от избори на местно и
Коментари Харесай

Кубинците гласуват за първи път след смъртта на Фидел Кастро

В Куба през днешния ден стартира цикълът от избори на локално и национално равнище, който би трябвало да приключи с избор на Национално заседание. През февруари следващата година идващият парламент би трябвало да уточни наследника на настоящия държавен глава – 86-годишният Раул Кастро.

В изборите вземат участие повече от 8 милиона кубинци. Това са първите избори след гибелта на лидера на Кубинската гражданска война Фидел Кастро, който умря тъкмо преди една година, написа. Ще се избират депутати в локалните органи на ръководство – общинските събрания, след което и Национално заседание – висшият орган на държавната власт в страната. В края на февруари 2018 година новият парламент ще назначи ръководител на Държавния съвет.

През 2013 година Раул Кастро, който наследи брат си Фидел като ръководител на Държавния съвет през 2008 година, разгласи, че ще се отдръпна от поста след края на сегашния си мандат през 2018 година Очаква се той да остане отпред на Комунистическата партия, само че предаването на поста на процедура значи завършек на 60-годишното ръководство на семейство Кастро. За най-вероятен правоприемник на Раул Кастро се сочи първият заместник-председател на министерския съвет Мигел Диас-Канеля.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР