В Крим строителството на всички социални съоръжения е замразено поради

...
В Крим строителството на всички социални съоръжения е замразено поради
Коментари Харесай

Украйна: В Крим е спряно цялото социално строителство - строят се само укрепления

В Крим строителството на всички обществени уреди е замразено заради липса на бетон, сподели в четвъртък Тамила Ташева, непрекъснат представител на президента на Украйна за Автономна република Крим, представена от Руската работа на Би Би Си.

Окупационните управляващи на анексирания от Русия полуостров споделят, че повода за неналичието на бетон е несостигът на цимент, зародила заради редица аргументи.

В момента текат ремонтни работи в завода " Стройиндустрия ", който е единственият производител на цимент в Крим. А доставките на цимент от Русия, по-специално от Новоросийск, бяха прекратени заради проблеми с логистиката.

Според Тамила Ташева главната причина е, че в този момент Русия интензивно построява отбранителни линии в Крим - явно страхувайки се от настъплението на украинските войски.

" Интересно е да се знае къде е липсващ целият бетон в Крим? Доколкото стана известно, Бахчисарайският циментов цех " Индустрия " доставя най-вече по този начин наречения предпочитан клиент - Министерството на защитата на Руската федерация, " разяснява Ташева.

След частичното разрушение на Кримския мост множеството доставки до полуострова започнаха да се правят посредством ферибот.
 Путин подкара мерцедес по Кримския мост
Путин подкара мерцедес по Кримския мост

Близо два месеца след гърмежа на моста

По думите на Ташева сега се дава приоритет на производството на противотанкови уреди , което неотдавна е почнало в едно от предприятията в региона на Симферопол.

Според нея в анексирания Крим има дефицит на доста неща, в това число към две хиляди лекари .

" Изключено ": Русия отхвърля да договаря с Украйна за връщане на Крим

Кремъл не приема полемики за отчуждаване на съветски територии
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР