* В Кредипорт клиентът получава палитра от оферти и персонално

...
* В Кредипорт клиентът получава палитра от оферти и персонално
Коментари Харесай

Всяка застраховка трябва да е скроена според човека

* В Кредипорт клиентът получава палитра от предложения и персонално отношение, споделя Христина Боева, шеф на застрахователния брокер * Онлайн услугата икономисва време, срещи с хора и дава опция решението да се обмисли на мира * Медицинската застраховка дисциплинира и прави достъпа до експерт доста по-лек * Ние знаем по какъв начин тъкмо да попълним документите при подаването на рекламация * Консултацията и препоръките ни са безвъзмездни * Застраховката " Имущество " е напълно дигитализирана 
- Статистиката у нас демонстрира, че хората доста по-често застраховат колите си, в сравнение с живота и здравето си. Но в пандемия, както и при висока инфлация, която изяжда парите ни, по какъв начин могат да ни оказват помощ застраховките, госпожо Боева?

- За вложение и за опазване на  средствата ни от инфлацията оказват помощ застраховките, свързани със здравето и живота. Медицинските застраховки, свързани с нашето здраве, имат няколко преимущества: първо, когато имаме здравословен проблем, ние имаме подадена ръка под формата на финансова подкрепа; и второ, здравната застраховка дисциплинира индивида. Тя прави достъпа до здравна помощ по-лек, надлежно своевременен. В всеобщия случай, с цел да отидем на обзор при експерт, би трябвало първо да минем през персоналния доктор за направление, което лишава време. Освен това не постоянно персоналните лекари имат задоволително посоки, от време на време може да ни откажат.

А когато здравето ни е застраховано, с едно телефонно позвъняване получаваме дата, час и място за посещаване при потвърдени експерти. Няма да е нужно да отделяме доста време, няма да ни коства никакви средства, защото към този момент сме платили за здравна застраховка. Можем да я представим по този начин - отделили сме в едно чекмедже средства, които сме нарекли за здравето си за интервал от 1 година. През това време ще ни се наложи да отидем най-малко на един профилактичен обзор. Много скъпо е, че застраховката ни подтиква да се погрижим за здравето си. Защото хората с динамично всекидневие не постоянно приоритизират грижата за това. Докато в случай че имаме застраховка, можем единствено с едно телефонно позвъняване да организираме нужния обзор или онлайн консултация с медицински експерт.

Тези застраховки са и много честа процедура за работодатели, които желаят да предложат някакво стимулиране за своите чиновници, като поемат наградата, т.е. разхода. 

- Какво покрива здравната застраховка?

- Тя може да е за главно покритие, може да има и добавени покрития. В главното си покритие здравната застраховка съдържа два пакета - за болнично и извънболнично лекуване. За такава базова застраховка колкото по-голяма е възрастта, толкоз е по-голям рискът за застрахователя и цената е по-висока. Но метафизичен видяно, няма нищо по-ценно от здравето.

Освен това тези застраховки могат да се заплащат и на вноски. Важно е да се означи, че когато посещаваме медицински експерти, те съвсем постоянно питат дали сме застраховани или не, тъй като това им дава по-голяма независимост когато вземат решения какви проучвания да назначат. Това ни дава убеждението, че лекарят се е погрижил пълноценно.

- Защо е значима спестовната застраховка " Живот "?

- Застраховката „ Живот “ е не просто грижа за нас самите, само че и за нашите наследници. За запазването на спестяванията от инфлацията има разнообразни финансови принадлежности, един от тях е застраховка " Живот ". Различното от останалите капиталови способи за предпазване на нашите пари е това, че с изключение на всичко останало, някой носи риска за нашия живот. Ще получим обезщетение, в случай че станем неработоспособни или претърпим акцидент, обвързвана с случай. Обезщетение биха получили и нашите близки в избрани случаи. По този метод демонстрираме рационална и съответна грижа към най-близките хора.

Този вид застраховки са една добра опция на всеки депозит. В едно поделение на тази застраховка след несъмнено време можем да се възползваме от покритието, което е обвързвано с доживяването - т.е. в случай че сключим контракт със застрахователя за 10 година, в края на интервала ще вземем парите, които сме събрали от вноските. 

- Как да изберем най-хубавия артикул на пазара и какво преимущество дава застрахователният брокер " Кредипорт "?

- Най-добрият артикул зависи на първо място от това кои сме ние, в какъв миг от живота си се намираме и доколко сме склонни да мислим за бъдещето си. Брокерът има доста значима роля - да опише за преимуществата, за всички евентуалности, които застраховката може да предотврати или пък да бъде в изгода при избрани житейски обстановки. Брокерът ще показа разнообразни благоприятни условия и откакто индивидът е осведомен, двамата дружно ще решат кое е най-хубаво, съответно за неговия самостоятелен профил.

В " Кредипорт " се прибавя и събитието, че всичко това може да се случи отдалечено. Ако обаче индивидът желае, може да се срещне с нас, защото при някои хора доверието е обвързвано с персоналния контакт. Но без значение дали по телефона, онлайн или онлайн, ще получи персонално отношение. Това е най-ценното в " Кредипорт " - ние познаваме нашите клиенти, даваме им цялостната информация и по този метод ги подтикваме да вземат осведомено решение.Аз постоянно споделям на моите клиенти, че добавената стойност на това да работят с брокер е, че имат човек, на който могат да се обадят при стресова обстановка.

 - Т.е. продължавате да съдействате и след сключването на полицата, при застрахователно събитие?

- Точно по този начин. И с това даже сме по-ценни. Когато човек е уязвим - да вземем за пример наводнил се е апартаментът му или се е разболял - той е в стрес. Ако тогава се сети, че може да се обади на своя брокер, който да постъпи професионално, най-после всички ще са удовлетворени.

 - Това е доста добре - човек не води борба самичък със застрахователя, тъй като има и случаи, когато се получава разминаване сред упованията на клиента и компанията.

- Ние знаем по какъв начин тъкмо да попълним документите, свързани с подаването на рекламация. Аз съм работила в застрахователна компания, знам каква е структурата и с това бих могла да съм потребна, тъй като намирам към кого да се обърна при всяка обстановка.  

- Вие оферирате всички благоприятни условия от застрахователните компании, с клиента избирате измежду тях най-подходящата за него - т.е. като костюм, ушит по поръчка.

- Точно по този начин. Ние сме безусловно справедливи, давайки напълно точна информация, като по този метод разрешаваме на индивида да избере самичък своята защита/застраховка. Но преди този момент той би трябвало да е осведомен. Не просто да знае, че има тип застраховка, която негов сътрудник е сключил и за него също ще хубаво да подписа такава -  за него същата застраховка може да наподобява по друг метод, тъй като всеки е неповторим.

Затова застраховката също би трябвало да бъде неповторима. Тя е нещо персонално и не би трябвало да се гледа на нея като на конфекция. Точно поради това брокерът би трябвало да бъде доста справедлив откъм информация, да разбере какви са тъкмо потребностите на индивида отсреща и напълно да се разграничи от това, че той е и в позицията на търговец. Да, ще има търговски развой, тъй като е напълно разумно, в случай че някой носи риск за теб, да си платиш за това. Но това, че ти ще се защитиш превантивно, ще те избави от по-лоша и тежка обстановка.

- Повечето от услугите на " Кредипорт " са безвъзмездни. Важи ли това и при застраховките?

- Разбира се. Безплатна е консултацията, препоръките ни, даже не е чак толкоз значимо дали ще свършим със подписване на лавица, или не. Важното е ние да сме разпознати като експерти, на които човек може да се довери за съвет в материя, с която не всеки е добре осведомен.    

 - Какви са преимуществата на това, че с " Кредипорт " застраховката може да се подписа онлайн, в това число и подписването на полицата с електронен автограф?

- Имаме артикули, които са изцяло цифровизирани, не се изисква среща с нашите клиенти, защото сме обезпечили опцията за електронно сключване на документите. Такава е застраховката " Имущество " - бисерът на " Кредипорт ". Тя е напълно цифровизирана, подписва се онлайн с безвъзмезден електронен автограф и се получава по имейл. На платформата има изчерпателна информация по отношение на покритията и какви дейности би трябвало да се подхващат при застрахователни събития.

Има застрахователни артикули обаче, за които е належащо да бъдат положени подписи върху хартия. За тях краят на процеса е с доставката на документите по пощальон, подписването им и надлежно стартирането на образец към нас. При " Гражданска отговорност " в България е належащо да имаш стикер, зелена карта. Когато се подписва такава застраховка, крайната фаза е приемането на стикера и зелената карта по пощальон. Но сключването на застраховката е още веднъж онлайн развой. Събирам информацията, ревизирам опциите. Това може и клиентът самичък да свърши, тъй като имаме калкулатор. Само с информацията за регистрационния номер на автомобила и талона, клиентът ще стигне до разнообразни предложения, след това би трябвало да уточни адреса за изпращането на документите. На процедура човек може да подписа застраховка през днешния ден и на следващия ден сутринта да получи документите си по пощальон. 

Но в случай че приказваме за преимуществата на онлайн обслужването - те не са едно и две. Първо, това икономисва време, което е най-ценното и най-скъпото. Второ, икономисва в тази конюнктура среща с други хора. И трето, клиентът има опция да обмисли на мира офертите, които аз съм му подготвила въз основата на неговите потребности. Така той ще е изцяло сигурен в избора си. Т.е. онлайн обслужването дава опция за бърза връзка, само че и опция да разсрочим във времето нашето решение. Ние поддържаме връзка с клиента една седмица или 10 дни и във всеки един момент той може да комуникира своите въпроси с мен, с цел да вземе осведомено решение. Клиентът има избор - в случай че е сигурен в това, което желае, може да го направи самичък. Но в случай че има усложнение - ние сме на една ръка разстояние в подготвеност да спомагаме.

- В умозаключение можем ли да обобщим, че застраховките към този момент не са нещо неразбираемо и ненужно, както някои консуматори са склонни да мислят?

- Бъдещето е в персонализираните цифрови услуги и в Кредипорт сме отдадени на задачата за по-достъпно и разбираемо обезпечаване посредством самостоятелен метод към всеки клиент.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР