В крайна сметка Нотариуса е бил информатор на МВР и

...
В крайна сметка Нотариуса е бил информатор на МВР и
Коментари Харесай

Денков: Случаят Нотариуса е най-потресаващото проявление на скритата власт

В последна сметка Нотариуса е бил " осведомител " на Министерство на вътрешните работи и Министерство на вътрешните работи е заличавало престъпните му регистрации от масивите си. Въпреки всички опити да бъде обезкървен и заглъхнал с пудел-скандали, казусът " Нотариуса " продължава да е най-потресаващото проявяване на скритата власт на службите и прокуратурата, която изнудва, заплашва и унищожава всеки, който застане на пътя ѝ. 

Това съобщи в своя позиция във Facebook някогашният министър председател акад.. 

" Три месеца след началото на следствието резултати няма. Няма повдигнати обвинявания, няма дейности против чиновници на Министерство на вътрешните работи, за които излязоха задоволително данни, че са били в контакт с Мартин Божанов - Нотариуса. Вчера Антикорупционният фонд разкри, че още през 2022 година, съгласно информация на ГДБОП, изпратена до прокуратурата, Нотариуса е бил " осведомител " на Министерство на вътрешните работи и Министерство на вътрешните работи е заличавало престъпните му регистрации от масивите си. 

Силовите структури оглушително мълчат по случая, само че без никакви задръжки подмятат внушения - фотоси, документи с неразбираема достоверност, очевидци с неразбираеми претекстове и още куп следствена информация по измислени кавги ", уточни Денков.  

Най-големият проблем не е, че такива средства се употребяват против политици в предизборна акция. Ние би трябвало да можем да понесем и повече. Най-страшното е, че безусловно всеки може да се окаже на мушката на скритата власт, в случай че засегне интереса на тези, които държат институциите-бухалки. Много почтени хора и почтени бизнеси в действителност стават жертва на този октопод и в този момент – и ще става все по-зле, в случай че не довършим правосъдната промяна, сподели още той. 

ГЕРБ и Движение за права и свободи ни нападат с кална и мръсна акция, тъй като скритата им власт, за която никой не е дал своя вот, може да загуби всичко, в случай че успеем да я разградим. Можем обаче да живеем в естествена европейска страна, вместо в балканска тирания, в случай че дружно върнем действителната власт на хората на изборите на 9 юни, разяснява още акад. Денков. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР