В края на юни печалбата на БАКБ е в размер

...
В края на юни печалбата на БАКБ е в размер
Коментари Харесай

БАКБ с близо 125% ръст на печалбата


В края на юни облагата на БАКБ е в размер на 24.229 млн. лв. след данъчно облагане. Данните от междинния счетоводен доклад демонстрира увеличение  от  124.51%, по отношение на второто тримесечие на 2022 год. По този индикатор банката е с три пъти по-висок ръст  от междинния за банковата система. За същия интервал банковият бранш регистрира повишаване  на облагата с 39.75%. Впечатляващият финансов резултат е разследване от нараствания лихвен приход за интервала. БАКБ  регистрира  растеж от  93.14%   на чистите доходи от лихви, при 35.60% приблизително за пазара макар, че банката резервира без увеличение  лихвите по жилищни и потребителски заеми на актуалните си клиенти. Допълнителен принос за положителните резултати има постигнатия спад на цената на финансиране. Разходите за лихви по притеглен запас намаляват  с  7.84% до  2.374 млн. лв..

В изискванията на продължаващо стягане на паричната политика в Европа и Съединени американски щати, и възходящ български банков пазар, БАКБ продължава  устойчивото си показване и  активите й нарастват с  5.46% на годишна база. В края на юни активите на банката доближиха  2 522 млн. лева  БАКБ продължава да уголемява диверсифицирано  кредитния си портфейл, като отбелязва максимален напредък в кредитирането на жители. Жилищните заеми нарастват с 6.23%, при регистрирани 4.36% растеж за банковия пазар. Увеличението на портфейла от потребителски заеми е с 9.27%, спрямо  3.22%  за бранша.
-->
Капиталовата позиция на БАКБ резервира своята позитивна динамичност и регистрира впечатляващ растеж от 19.05% по отношение на юни 2022 год., при който CET1 на самостоятелна основа достига  260. 295 млн. лева  

Пълните доклади на Българо-американска кредитна банка, както и цялостният отчет на управлението на банката са налични на корпоративния уебсайт в секция „ Връзка с вложителите “. 

БАКБ АД финансови знаци – самостоятелна основа

Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР