В края на юни интернет компанията Google отнесе рекордна санкция

...
В края на юни интернет компанията Google отнесе рекордна санкция
Коментари Харесай

Колко струва на Google рекордната глоба, наложена от Брюксел?



В края на юни интернет компанията Гугъл отнесе рекордна глоба от 2,42 милиарда евро или 2,7 милиарда $ от регулаторите на Европейския съюз (ЕС) поради корист с господстващо състояние. Месец по-късно резултатите от санкцията върху бизнеса на корпорацията към този момент са ясни.

Печалбата на компанията майка на софтуерния колос Alphabet през второто тримесечие се е достигнала размер от 3,5 милиарда $ или с 40% по-малко, в сравнение с е трябвало да бъде, в случай че нямаше наложена глоба, написа BBC. Печалбата на годишна база е с близо 30 на 100 надолу.

От друга страна от компанията показват в своя финансов доклад за интервала, че растежът в приходите им е мощен и надвишава 21% или 26 милиарда $.

 Официално: Брюксел наложи рекордна санкция от 2,42 милиарда евро на Гугъл Обновена
Официално: Брюксел наложи рекордна санкция от 2,42 милиарда евро на Гугъл

Решението на Европейски Съюз пристигна след 7-годишно следствие

Още преди време от управлението на Alphabet оповестиха, че санкцията евентуално ще даде мощно отражение върху финансовите резултати.

Санкцията на Европейски Съюз пристигна поради съответен артикул на компанията. Решението на Брюксел пристигна след 7-годишно следствие в областта на онлайн търговията на американската корпорация.

Според обвиняванията на европейските управляващи Гугъл e злоупотребявала с доминантно състояние в региона на интернет търсенето, което е в интерес на личната й платформа за електронна търговия Гугъл Shopping.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР