„В края на този мораториум трябваше да има решения. Надявам

...
„В края на този мораториум трябваше да има решения. Надявам
Коментари Харесай

Радев против да се пращат оръжия за Украйна: Недопустимо е да се твърди, че ще спрем доставките на енергоносители

„ В края на този мораториум трябваше да има решения. Надявам се държавното управление в най-скоро време да предприеме ограничения за всички тези рецесии. Виждате други страни, а и към нас какво вършат за отбрана на жителите “, съобщи президентът Румен Радев пред публицисти.

Той означи, че не се приказва за излизането на битовите консуматори на свободния пазар, а този развой наближава. По думите на Радев страната ни е останала единствената предпазена и чака час по-скоро да чуе ръководещите за мнението им. Той изрази вяра, че решението няма да бъде преждевременно.

Запитан дали още счита, че в случай че България има няколко души като Кирил Петков, всичко ще върви добре Радев съобщи: Кризите са доста, извънредно тежки, доста са факторите на които би трябвало да се обърне внимание. Ако си спомняте още на консултациите споделих и пред Политическа партия, и пред останалите, че който има упоритостите да ръководи, би трябвало да може да го прави и в условия на рецесия. Очаквам дейно ръководство с забележим резултат за обществена политика “.

На въпрос за акцията на профилираната прокура в ДАНС, Радев съобщи че организацията има здрава имунно система и съгласно него там работят интензивно да не се позволен никакви шпионски действия.

За срещата си с еврокомисаря по присъединявато Оливър Вархей, Радев показа че са извървели дълъг път на осъзнаване, че би трябвало да се подхващат дейности за решение на правата на македонските българи. Президентът акцентира, че би трябвало да се изкорени езика на омразата, учебниците, тъй че младежите да не се възпитават в дух на ненавист. „ Имаме напредък в нашата работа и с помощта на устойчивостта на България тези проблеми се осъзнават от Европейски Съюз. Въпросът е какви ограничения се подхващат от българското държавно управление за отбрана на интереса на българите. Не инцидентно споделих да се следи деликатно какво се случва с преброяването и това е следващото беззаконие “, разгласи Радев.

На въпрос какво е мнението му за настояването на Демократична България да се изпратят оръжия в Украйна, Радев съобщи, че той като държавен глава няма да допусне България да се включи в тази война, тъй като това крие риск.

„ Когато някой предлага трява да каже какво. Ще се обърна към тези партии, които бяха в ръководството, а и преди тях, какво направиха за армията? Имаме ли модерно въоръжение? Вие знаете ли с какви муниции разполагат нашите формирования, с какво въоръжение са в сухопътни войски. Тези хора трябваше да създадат да имаме какво да дадем, ние в този момент нямаме. Освен това ни въвлича в риск за икономическата и финансова рецесия. Ние сме най-енергийно небогати, да се твърди да спрем даже с доставки на енергоносители, за мен е неприемливо “, съобщи още Радев във връзка с думите на финансовият министър Асен Василев да не преговаряме с „ Газпром “.

За избора на нов гуверньор на Българска народна банка, Радев изрази вяра, че българският парламент ще прояви мъдрост, с цел да може Българска народна банка да остане тази институция, която ни подсигурява финансовата и фискална сигурност.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР