В края на следващата година Microsoft възнамерява да представи на

...
В края на следващата година Microsoft възнамерява да представи на
Коментари Харесай

Microsoft може да използва процесор на AMD в новия Surface Laptop

В края на идната година Microsoft има намерение да показа на пазара нов модел на преносимия компютър Surface Laptop, основан на новите процесори AMD Picasso , които още не са обявени. Информацията е на известния експерт Брад Самс (Brad Sams), който я оповестява в своята нова книга.

В своята книга Самс показва, че напрежението сред Intel и Microsoft бързо пораства. Причината е несполучливото асимилиране на 10 нанометровия софтуерен развой от страна на Intel. Още през месец август тази година се появи информация, че сърцето на евтиния таблет Surface Go ще бъде пестелив ARM процесор, само че под натиска на Intel корпорацията от Редмънд е употребила x86 съчетаем Pentium Gold.

Ако Microsoft в действителност, даже и отчасти премине към потреблението процесорите на AMD, то това доста ще усъвършенства финансовото положение на Advanced Micro Devices и ще даде образец и на другите огромни производители.

Да си напомним, че настоящият към сегашен ден преносим компютър Surface Laptop 2 може да бъде оборудван с 4-ядрения процесор Intel Core i5-8250U с тактова периодичност 1,6-3,4 GHz, както и с Core i7-8650U с работна периодичност 1,9-4,2 GHz.

През месец септември се появи къса информация за процесорите AMD Picasso в в новите пачове за Linux Kernel Driver. Това е хибриден чип с 4 Zen+ ядра и графика Vega.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР