В края на септември Tesla разполагаше с 5595 Supercharger станции

...
В края на септември Tesla разполагаше с 5595 Supercharger станции
Коментари Харесай

Subaru се присъедини към лагера на поддръжниците на конектора за зареждане NACS на Tesla

В края на септември Tesla разполагаше с 5595 Supercharger станции за зареждане по целия свят с патентования си конектор NACS, към който доста компании, доставящи електрически коли на северноамериканския пазар се чака да преминат от 2025 година. Тази седмица японската корпорация Subaru реши да се причисли към техните редици, единствено малко след Toyota разгласи същото преди дни.

Досега гамата от електрически автомобили на Subaru включва единствено кросоувъра Solterra, който е съвсем цялостен клонинг на Toyota bZ4. В същото време Subaru чака до 2030 година до половината от световните ѝ продажби да бъдат на електрически автомобили. Съединени американски щати е най-големият пазар за нейните артикули (около 70%), а до 2028 година компанията чака да усили продажбите на електрически автомобили в тази страна до 400 000 единици. До 2030 година компанията чака да продава по 1,2 милиона автомобила годишно, като половината от тях ще бъдат електрически.

Първите самостоятелни (самоуправляващи се) електрически автомобили ще бъдат налични в продуктовата гама на Subaru през 2025 година. По това време компанията чака да стартира да доставя електрически автомобили в Северна Америка, в началото оборудвани с NACS портове за зареждане, които разрешават потреблението на зарядни станции на Tesla без адаптер. През същата година достъпът до тези зарядни станции ще бъде възложен и на притежателите на по-стари електрически автомобили Subaru, оборудвани с CCS порт.

До края на 2026 година Subaru ще показа 3 нови електрически кросоувъра, а до края на 2028 година ще пусне на пазара още 4 нови модела с електрическо задвижване. Като цяло до тогава компанията ще има най-малко 8 разнообразни модела електрически автомобили в продуктовата си гама, които не са заимствани от Toyota. До средата на това десетилетие Subaru ще се причисли към редиците на поддръжниците на NACS plug-in, всред които са Hyundai, KIA, Genesis, BMW, Fisker, Ford, GM, Honda, Jaguar, Land Rover, Range Rover, Lexus, Mercedes-Benz, Mini, Nissan, Rolls-Royce, Polestar, Volvo, Toyota и Rivian. Volkswagen и Stellantis към момента не са решили, конкурентната марка на Tesla Lucid също се колебае заради разликите в работното напрежение, само че нещата наподобяват по този начин, че стандартът NACS ще завладее цяла Северна Америка, а може би и целия свят след няколко години.

Ще помогне ли NACS за увеличение на продажбите на Subaru съгласно вас? Това е положително начало, въпреки всичко купувачите търсят достъп до най-удобните и надеждни мрежи за зареждане, само че с цел да реализира новопоставените си цели, Subaru ще би трябвало бързо да стартира да пуска нови електрически автомобили.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР