В края на периода има изгледи за синоптична обстановка със

...
В края на периода има изгледи за синоптична обстановка със
Коментари Харесай

НИМХ бие аларма за валежи и гръмотевични бури, ето кога удрят България

В края на интервала има изгледи за синоптична конюнктура със забележителна облачност, дъждове и намаляване на температурите

Тази година през септември се очаква средните месечни температури в страната да бъдат над нормата, която за по-голямата част от страната е сред 17 и 20 градуса, а за планините - сред 3 и 10 градуса, оповестиха от отдел " Метеорологични прогнози " в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Най-високите температури през септември ще бъдат между 30 и 35 градуса, а най-ниските - сред 7 и 12 градуса, по-високи ще са по Черноморието.

Месечната сума на преваляванията ще бъде към нормата, която за равнините е сред 40 и 60 литра на квадратен метър, а за планинските и припланинските региони - от 60 до 80 литра на квадратен метър. 

През  първото десетдневие  времето ще ще бъде най-вече слънчево. Купеста и купесто-дъждовна облачност ще се развива в обособени дни основно над планинските региони и там ще има изолирани краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевици. През първата половина от интервала температурите ще са близки, а през втората - по-високи от климатичните правила. 

В началото на  второто десетдневие  има нараснала възможност за развой с превалявания на повече места в страната и релативно намаляване на температурите. Около средата на десетдневието се чака още веднъж да се откри най-вече слънчево време и вероятността за изолирани краткотрайни следобедни превалявания понижава.

В края на интервала има изгледи за синоптична конюнктура със забележителна облачност, превалявания и намаляване на температурите. 

През първата половина от  третото десетдневие  остава с нараснала възможност за превалявания на повече места в страната, а температурите ще са към климатичните правила. След средата на десетдневието и до края на месеца се чака изсъхнал интервал с най-вече слънчево време и стопляне. 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР