В края на ноември отново ще отбележим деня, който дава

...
В края на ноември отново ще отбележим деня, който дава
Коментари Харесай

Имате ли онлайн магазин? Ето как да се подготвите за черния петък

В края на ноември още веднъж ще отбележим деня, който дава началото на предколедното извършване на покупки и който познаваме с огромните отстъпки и атрактивните предложения от търговци към купувачи. От години в последния петък на ноември бизнесите бележат върхове в оборота и броя на продажбите си, като все по-често такива се реализират онлайн. От една страна, това дава повече опция за бизнесите, а от друга - изисква по-специална подготовка и техническо поръчителство.

Проблеми, които би трябвало да решите

Онлайн търговците, които желаят да се възползват оптимално от капацитета на Черния петък за своя бизнес, би трябвало да имат отговор на следните постоянно срещани проблеми при електронните магазини:
Бавен или недосегаем уеб страница, което е еднакво на пропуснати изгоди и разочаровани клиенти. Често повода за нестабилната работа на уеб страниците е пропуск в планирането на хостинг инфраструктурата и незадоволителните гъвкави запаси за естествена работа на онлайн магазина при пик в трафика към него. Защита и сигурност, като тук става въпрос, както за данните на вашите клиенти, по този начин и за подсигуряването на онлайн магазина ви против злонамерени дейности против него. Именно в интервала към Черния петък, офанзивите към онлайн бизнесите и техните консуматори зачестяват. Липса на механически запас и съоръжение, които да подсигурят вярното ръководство и поддръжка на онлайн магазина ви. Тук става въпрос за целия хардуер и системи, които би трябвало да поддържате, както и съществуването на специалисти, които да се грижат за естествената им работа 24 часа в денонощието, както и незабавна реакция при положение на нужда.
Защо онлайн магазините, разчитащи на облачни услуги с поддръжка, печелят най-вече?

Съществуват няколко известни типа решения за хостинг на уеб уеб сайтове и онлайн магазини, като всяко има своите преимущества съгласно мащаба и активността на бизнеса:
Съхранение на личен сървър и локация: поостарял, само че към момента публикуван вид, при който бизнесите се ангажират изцяло с поддръжка и ръководство на хардуера и системите зад даден онлайн бизнес. Споделен хостинг: известно бюджетно решение, при което жертвате гъвкавите запаси за сметка на минималния разход, който се изисква да извършите. Подходящо е за дребни бизнеси, които не плануват сериозен растеж или внезапно повишаване на трафика към онлайн магазина. Публичен облак (Public Cloud): доста по-гъвкаво и скалируемо решение, уместно за онлайн бизнеси, които постоянно минават през пик и спад в търсенето, както е при онлайн магазините. При този тип услуги обаче съществуват опасности за бизнеса, свързани с настройките и ръководството на услугата, отбраната и сигурността, както и прекомерно високите непредвидени разноски, насъбрани заради нехайство или липса на опит с сходна услуга. Облак с поддръжка (Managed Cloud): най-съвременното и работещо решение за по-големи онлайн магазини, които желаят да употребяват капацитета на cloud решенията и в същото време да поверят ръководството им на специалисти, с цел да си обезпечат подобаваща настройка, оптималната сигурност и най-благоприятен бюджет. Този вид услуги са най-препоръчваните за растящи и огромни бизнеси, които търсят еластичност и опция постоянно да са налични за своите клиенти, без значение от натоварването и броя на дейните консуматори в уеб страницата. Доказано, в дълготраен проект тези преимущества са основни за онлайн бизнесите и им разрешават неведнъж да възвърнат инвестицията си в поддръжка, оптимизация и отбрана на своите магазини.
Експертите поучават:

" Ако минималният бюджет за поддръжка на онлайн магазина ви е водещ приоритет в тактиката ви, ориентирайте се към споделения хостинг, който ще ви обезпечи съответни непрекъснати параметри, само че и лимитирани запаси за уеб страницата ви. Ако обаче задачите да се възползвате оптимално от капацитета на Черния петък и предпразничния интервал за своя онлайн бизнес, поучавам ви да се насочите към managed cloud услуга, при която употребявате сървърни запаси съгласно съответните потребности на бизнеса си във всеки един миг. Също по този начин, разчитате на 24/7 наблюдаване и поддръжка от страна на механически екип, което ще ви подсигурява успокоение и опция за оптималната възвръщаемост на инвестицията. Опитът ни демонстрира, че онлайн магазини, които остават по-консервативни и залагат на обичайни хостинг решения отпреди 10-15 години, постоянно означават съществени пропуснати изгоди точно в интервала на интензивни продажбени акции и засилен интерес от страна на потребителите. " - разяснява, Изпълнителен Директор,.
 Александър Минчев
Александър Минчев

Специално за аудиторията на money.bg, Абиликс софт, дава с промо код MONEY23, годен до края на 2023 г.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР