В края на миналия месец Стан Вавринка достигна до финалния

...
В края на миналия месец Стан Вавринка достигна до финалния
Коментари Харесай

Възходът продължава: Вавринка пребори една от младите местни звезди на старта в Синсинати

В края на предишния месец Стан Вавринка доближи до финалния конфликт в Умаг и съумя да придвижи отличната си форма и на Мастърса в Синсинати, където през днешния ден откри присъединяване си с трисетова победа. На старта швейцарецът, който се включи чрез " уайлд кард ", надви над различен тенисист, получил специфична покана от уредниците, а точно локалния представител Брандън Накашима. Бившият №3 се нуждаеше от 2 часа и половина игра, с цел да пречупи съпротивата на американеца и да оформи крайното 6:3 6:7(5) 6:3, с което си подсигурява място във втория кръг и дуел против различен американец в лицето на Франсис Тиафо.

В началото на конфликта сервиращите печелеха своите геймове без усложнения, само че с напредването на мача все по-често виждахме опитният швейцарец да поема самодейността и да санкционира прекомерно плитките удари на съперника. Благодарение на доста по-солидната си игра от дъното на корта Стан съумя да реализира късен пробив за 5:3, който затвърди на нула, с цел да вземе преднина в обособените сетове.

Втората част се разви надалеч по-равностойно, защото Накашима усили дълбочината в ударите си и не позволяваше на 51-вия в света да диктува разиграванията. Това изведе американеца до цели 4 брейкбола още в първото подаване на Вавринка, само че някогашният №3 сподели темперамент и благодарение на началния си удар съумя да се избави от инкасирането на ранен пробив. Именно сервисът бе измежду главните оръжия на двамата в хода на сета и заради тази причина не се стигна до нито един брейк, с което бе провокирано изиграването на тайбрек. Там Накашима пое надзор върху протичащото се още през цялото време и без особени усложнения докара сета до сполучлив за себе си свършек.

На старта на решителната трета част обаче сервисът съобщи представителя на домакините и той инкасира пробив на нула още преди първата отмора. Впоследствие той допускаше голям брой непредизвикани грешки и за Стан бе задоволително само да държи топката в игра, дочаквайки пропуск от отсрещната страна. Така швейцарецът безпроблемно опази преднината си и скоропостижно постави точка на разногласието в своя изгода.

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР