В края на миналата седмица руският цензор с оруелски звучащото

...
В края на миналата седмица руският цензор с оруелски звучащото
Коментари Харесай

Русия подготвя забрана на Telegram

В края на предходната седмица съветският цензор с оруелски звучащото име „ Роскомнадзор “ изиска от московски съд да забрани за достъпа на Telegram за територията на Руската федерация. Искането е разследване от години наред водени борби на управляващите да се снабдят с декриптиращите ключове за реализираната връзка чрез приложението, предава Би Би Си.

На няколко пъти към този момент Федералната работа за сигурност на Русия желае в разнообразни случаи декриптиращи ключове по каузи за тероризъм, само че компанията отхвърля да им ги даде. Това накара ФСБ да заведе дело против Telegram, което и бе извоювано преди месец, когато Върховният съд на РФ отсъди, че компанията е задължена да дава ключовете без потребността от правосъден иск за това, когато службите ги изискат от тях. Telegram, от своя страна, компания записана в Лондон, заведе контрадело против съветските управляващи в Европейския съд по правата на индивида.

Заведеното в края на предходната седмица дело от страна на Роскомнадзор е първата стъпка към възбраната на услугата в страната.

„ Заплахите за блокиране на Telegram, в случай че не даде персоналната информация на своите консуматори, няма да даде резултат. Telegram ще се бори за свободата и правото на персонални секрети “, беше късия коментар по случая на изпълнителния шеф на Telegram и създател на компанията, Павел Дуров.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР