В края на миналата седмица около 30 хил. души излязоха

...
В края на миналата седмица около 30 хил. души излязоха
Коментари Харесай

Лейбъристи искат втори референдум за ЕС срещу ограничение на трудовата миграция

В края на предходната седмица към 30 хиляди души излязоха на митинг в Лондон против излизането на страната от Европейски Съюз

© Stringer Още по тематиката
Трети рунд Brexit договаряния без ясни резултати

Анализатори считат, че е необходим лидерски, а не дипломатически разговор, с цел да се излезе от задънената улица
3 сеп 2017
Макрон върна концепцията за Европа на няколко скорости

След изборите в Германия президентът ще разгласи съответните си оферти
30 авг 2017
Европейски Съюз желае прогрес в договарянията за английското овакантяване на блока

Brexit стартира да наподобява все по-малко на Brexit
29 авг 2017
Англия не желае граница с Ирландия след Brexit
16 авг 2017

Според изследване на Institute for Government налагането на граничен и митнически надзор след Brexit може да коства на английската стопанска система 4 милиарда паунда на година и да повлияе на 180 хиляди английски бизнеса.Нов референдум, който да докара до оставането на Англия в Европейски Съюз, изиска лейбъристкия лорд Андрю Адонис в собствен коментар за английския Obsrerver този уикенд. Уловката обаче е, че той може да се организира едвам откакто Ангела Меркел бъде избрана отново за немски канцлер и дружно с френския президент Еманюел Макрон предложат на Обединеното кралство опция да наложи надзор над миграцията към Острова, само че да остане в общия пазар на Европейския съюз (ЕС).

Според Адонис горната камара на английския парламент би подкрепила корекция в законопроекта за излизане от Европейски Съюз, която би изискала подлагането на втори референдум на договорката сред държавното управление и Брюксел. Такова допитване от своя страна би минало сполучливо през долната камара на Народното събрание и в пряк избор, в случай че договорката планува ограничаване на трудовата миграция. Според него и канцлерът на Германия, и френският президент имат своите аргументи да поддържат пояснение на правилото за свободно придвижване на хора в Европейски Съюз, което да изключва цялостната независимост на напредване за миграция.

Всички желаят да лимитират миграцията

Идеята за ограничението на миграцията като метод да се " омекоти " Brexit бе причина за двусмисленото отношение на лейбъристи още преди референдума предходната година. Бившият министър председател и водач на партията Тони Блеър също поддържа сходна визия в коментар за своя институт в края на предходната седмица. Темата със прекъсването на европейските служащи бе съществена през предходната седмица на Острова, откакто Guardian се снабди с копие на 84-страничен документ с оферти за ограничение на миграцията на консервативното държавно управление.

Освен това стана ясно, че като министър на външните работи Тереза Мей е прикрила най-малко девет отчета на бизнес министерството, тогава водено от либерала Винс Клаб, в които се твърди, че няма връзка сред миграцията и стагнацията в заплащането в някои браншове от английската стопанска система, написа Independent, базирайки се на изявление на самия Клаб.

Междувременно в понеделник за късно вечерта е планувана гласоподаване в Народното събрание, при което английският министър председател Тереза Мей най-вероятно ще успее да прокара на първо четене проектозакон за определяне на правилото, по който страната ще интегрира законите на Европейски Съюз в личния си юридически ред. Според лейбъристи този закон дава прекалено много власт в ръцете на кабинет, без опция за съответен надзор от страна на Народното събрание. Мей евентуално ще прокара законопроекта в този момент, само че не се знае дали в комисиите той няма да бъде изменен, с цел да бъде лимитирани пълномощията на кабинета.

Въпреки предстоящата победа позицията на консерваторите по отношение на изискванията по излизането от Европейски Съюз поомеква. " Искаме преходната договорка да бъде допустимо най-близка до актуалните условия на участието ни в Европейски Съюз ", съобщи министъра по излизането от Европейски Съюз Дейвид Дейвис пред Bloomberg в понеделник. Думите му идват в отговор на терзанията на английския финансов бранш от предходната седмица, че без " ранна изясненост " дали дълготрайните им финансови контракти няма да бъдат анулирани след Brexit работата им е застрашена.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР