В края на миналата година организаторите на Гран При на

...
В края на миналата година организаторите на Гран При на
Коментари Харесай

Саудитска Арабия може и да не открие сезон 2024 във Формула 1

В края на предходната година уредниците на Гран При на Австралия удължиха своя контракт с Формула 1 до 2037 година. В прессъобщението, с което бе оповестена тази вест се сподели, че сезон 2024 няма да стартира в Мелбърн, какъвто е бил истинският проект, а вместо това ще започва с Гран При на Саудитска Арабия в Джеда.
 Австралия остава в календара до края на 2037 Австралия остава в календара до края на 2037
Причината за тази смяна е желанието на уредниците на надпреварата край крайбрежията на Червено море тяхното домакинство да бъде преди началото на Рамадан, който следващата година ще бъде от 11 март до 10 април. Говорейки по време на сегашния уикенд в Джеда ръководителят на саудитската моторспорт федерация Принц Халид бин Ал Файсал разкри, че към момента не е несъмнено дали тази молба ще бъде задоволена.
 Гран При на Саудитска Арабия ще открие сезон 2024 във Формула 1 Гран При на Саудитска Арабия ще открие сезон 2024 във Формула 1
Той също по този начин добави, че в случай че Гран При на Саудитска Арабия не бъде първи старт за сезон 2024, то най-вероятно тя ще бъде изместена във втората половина на шампионата. Това ще се наложи защото след края на Рамадан към този момент ще бъде прекомерно горещо за провеждането на надпреварата, макар че то е едно от нощните в календара на Формула 1.
 В Саудитска Арабия желаят второ съревнование във Формула 1 В Саудитска Арабия желаят второ съревнование във Формула 1
„ Все още е прекомерно рано. Ние бихме се радвали да приемем първия старт следващата година и съм сигурен, че това е нещо, което би трябвало да дискутираме преди публикуването на календара. Ние желаеме да чуем противоположната връзка на тимовете, защото ние желаеме да се вземе най-хубавото решение за всички страни. Ако най-хубавият вид е ние да сме първи, то ние бихме се радвали да сторим това, само че към момента нищо не е доказано.

„ Или ние, или Бахрейн ще одобри съревнование преди Рамадан. След Рамадан, времето през април и май става прекомерно топло, тъй че март е последният месец, в който може да имаме съревнование тук. Видяхме когато Бахрейн беше през април там беше прекомерно горещо. Но ние ще дискутираме с ФОМ и тимовете и ще вземем решение. Ако не сме първо съревнование то ние ще се изместим по-късно през сезона – октомври или по-късно, когато времето в нашия район към този момент ще е по-благоприятно “, сподели Ал Файсал.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР