В края на миналата година "Дамски форум" и списание "Икономист"

...
В края на миналата година "Дамски форум" и списание "Икономист"
Коментари Харесай

Жени ръководят 42% от банките и застрахователните компании у нас - slava.bg

В края на предходната година "Дамски конгрес " и списание "Икономист " показаха изследване за половото многообразие във висшия мениджмънт в България. Резултатите демонстрират, че дамите, членуващи в контролен или директорски съвет в страната, е 16,8 на 100, до момента в който в Западна Европа този дял е 33,6, т.е. два пъти повече дами вземат участие в ръководещите органи, изясни Таня Косева - Бошова, ръководител на "Дамски конгрес ", предава БНР.

Добрата вест за България е, че 10% от най-големите компании по доходи в България се ръководят от дами, до момента в който в Западна Европа този индикатор е единствено 5%.

Изпълнителният шеф на Български конгрес на бизнес водачите Георги Руйчев на собствен ред уточни, че в управителния съвет на организацията до скоро съотношението сред мъжете и дамите е било напълно изравнено. В сферата на огромните бизнес компании несъмнено се следи баланс сред половете, безапелационен е Руйчев. Според него, точно комбинацията сред качествата на мъжете и дамите е най-хубавият вид във всеки един бизнес.

Банковият и застрахователният бранш у нас са с най-силно посланичество на дамите в управителните органи. 42% от банките и застрахователните компании в България се ръководят от основни изпълнителни шефове дами. Една от задачите на извършеното проучване е да предизвика младите дами да са амбициозни, да мислят и да са дейни, да не одобряват приблизително равнище на своето развиване, изясни Таня Косева - Бошова.

Повече по тематиката "Мъжете и дамите в бизнеса " - в изявлението на Катя Василева с Таня Косева - Бошова и Георги Руйчев.

Предаването "Радиоприемница " тази седмица е отдадено на представителството и функциите на мъжете и дамите в бизнеса. В първото издание н студиото гостуваха Таня Косева - Бошова, ръководител на "Дамски конгрес " и Георги Руйчев, изпълнителен шеф на Български конгрес на бизнес водачите.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР