В края на месец септември 2023 г. регистрираните безработни в

...
В края на месец септември 2023 г. регистрираните безработни в
Коментари Харесай

Под средното за страната е равнището на регистрираната безработица в ДБТ-Плевен

В края на месец септември 2023 година записаните безработни в Бюро по труда Плевен са 2248, като по отношение на месец август се регистрира опазване на равнището ѝ.

Равнището на записаната безработица в ДБТ – Плевен е 4,5%, което е под междинното за страната – 5,3 процентни пункта. В съпоставяне със същия месец на 2022 година за този индикатор е регистрирано минимално завишение от 0,6%.

Регистрираните безработни младежи до 29 година в това число са 317, а дълготрайно безработни лица /с над 12 месечна регистрация/ - 568.

Започналите работа през миналия месец са 266, като 144 от тях са устроени на работа посредством посредничеството ДБТ, а други 9 на субсидирани от Агенцията по заетостта работни места. Отпадналите от регистрация по разнообразни аргументи са 96 лица.

Заявените свободни работни места през месеца са 182, а общо оповестените са 220. Търсят се служащи за съвсем всички стопански сфери.

67 безработни лица са включени в курсове по преквалификация проведени от Директива за птиците „ БГЦПО “ и от обществените сътрудници на Агенцията по заетостта.

Актуална информация за оповестени свободни работни места, ограничения и стратегии в помощ на работодатели, курсове и образования можете да намерите на уеб страницата на Агенция по заетостта Агенция по заетостта | Агенция по заетостта (government.bg), на електронното табло в дирекцията, както и на фейсбук страница на бюрото: https://www.facebook.com.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР