В края на месец февруари, светът обърна поглед към Европа

...
В края на месец февруари, светът обърна поглед към Европа
Коментари Харесай

Как българският бизнес подкрепя украинските бежанци у нас?


В края на месец февруари, светът обърна взор към Европа и стана съпричастен със събитията в Украйна. Разгръщането на спора там ни накара да си дадем ясна визия за това какъв брой нежен е салдото на мира и какъв брой бързо животът на хиляди хора може да се промени. Ситуацията предизвика вълна от поддръжка към украинските жители, които потърсиха избавление в България. Обществото ни се сплоти, в името на благородната идея да помогне на нуждаещите се.

Подкрепата на бизнеса

Хиляди хора подаряват непринудено финансови средства и заслон на потърпевшите украински жители, прекосили границата на страната като бежанци от спора. Някои даже ги одобряват в домовете си и споделят с тях трапезата си. Стъпки в посока поддръжка дават освен обособените жители, само че и локалният бизнес. Редица компании в разнородни сфери на активност влагат запаси в създаването на благотворителни стратегии. Голяма част от тях се реализират взаимно с представители на неправителствения бранш у нас. Заедно, те дават финансови дарения, настаняване, превоз и безплатни помощи на потърпевшите и тези, принудени да изоставен родината си.

Една от фирмите, които ясно съобщи своята поддръжка в актуалната обстановка, е BILLA България. Още в първите дни от войната, комерсиалната верига приспособява акцията „ Купи и Дари “ – част от дългогодишното ѝ партньорство с  Българския Червен кръст. Считано от 10 март, в продължение на месец, тя тече под знака на съпричастността, с апел „ Да помогнем дружно на украинските бежанци “. Веригата влага старания в дейното ангажиране на своите клиенти в самодейността, като трансформира ежедневното извършване на покупки в задача с идея.

Как да се включим?

Всеки клиент на магазините на BILLA има опция да подари трайни пакетирани хранителни артикули в специфичните колички, означение с логото на акцията „ Купи и Дари “. Те се намират в касовата зона в обектите в цялата страна. Артикулите включват зеленчукови и месни консерви, брашно, варива, макаронени произведения, захар и олио. Те могат да закупят зеленчукови и месни консерви, брашно, варива, макаронени произведения, захар, олио и други

BILLA провежда събирането на дарените артикули и поема ангажимент да добави спомагателни такива към към този момент събраните от потребителите количества. Своевременно, в границите на акцията, веригата предава дарените храни на районните организации на Българския Червен кръст в страната. От своя страна, екипите на БЧК разпределят количествата по отношение на потребностите на бенефициентите по места.

Финансово подаяние в името на идея

Настоящото издание на самодейността „ Купи и Дари “ не е първата стъпка, която BILLA подхваща, в поддръжка на украинските жители, потърсили протекция и поддръжка в България. В началото на месец март, веригата подари 110 кашона с хигиенични материали от първа нужда, измежду които бебешки пелени, паста за зъби, тоалетна хартия и сапуни на обща стойност над 13 000 лева Тя даде филантропична помощ с продукти от личните си марки – Clever, BILLA и Today, за Украинския Червен кръст.

Вълната от съпричастност откри хиляди проявления в необятната територия за човечност и поддръжка, тъй като отвън конкретиката, стои жестът - да подадеш ръка, да оставиш артикул, да добавиш различен, да го доставиш там, където тъкмо в този момент е най-необходим. Верига от добрина.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР