В края на февруари тази година стана ясно, че Маркъс

...
В края на февруари тази година стана ясно, че Маркъс
Коментари Харесай

Лейто не е останал с добри чувства от престоя си в ЕА

В края на февруари тази година стана ясно, че Маркъс Лейто е напуснал Electronic Arts. Ветеран в гейм промишлеността, Лейто се причисли към ЕА преди две години. Неговата роля беше да управлява Ridgeline Games. Студиото беше образувано особено, с цел да работи по сингъл акциите за идващите издания на Battlefield. Ridgeline стана жертва на следващите съкращения в Electronic Arts.

Лейто е дълги години в бизнеса с видеоигри, като е един от основателите на Halo и работи години наред по поредицата. Както стана ясно и от негова обява в „ Х “, той не е бил освободен от ЕА, а е напуснал по своя воля. Още в известието, което написа тогава си личеше огорчението му от протичащото се. „ Междувременно, взимам си отмора от игрите, с цел да видя какво, в случай че изобщо нещо, ще върша по-нататък „, написа Лейто. През предходната седмица той удостовери това си оскърбление без да разкрива доста детайлности за случилото се. Отново в профила си в „ Х “, Лейто споделя, че не е споделил освен това просто тъй като няма какво позитивно да каже за компанията.

„ Не съм приказвал доста по това тук, тъй като нямам какво положително да кажа за ЕА. За напускането си и за това какъв брой доста хора, в това число и екипа ми страдат поради опустошителните съкращения в промишлеността “. Това написа Лейто в следващ коментар в „ Х “. GamingBolt предава също, че по-късно той е харесал съответен отговор на обявата му. Става дума за коментар, че ЕА са олицетворение на корпоративната лакомия. Все отново да държиш първото място толкоз години за най-мразената компания в гейм промишлеността, не е елементарно.

Скоро след напускането на Лейто стана ясно, че друга значима фигура се е разделила с ЕА. Става въпрос за креативният шеф на DICE и отговорник за Battlefield Крейг Морисън. Едва две години на поста си, Морисън пристигна да замести Ларс Густафсон. Последният е бил част от ЕА и DICE в продължение на 22 години.

Що се отнася до засегнатата от Лейто тематика за съкращенията в гейм промишлеността, последните две години са в действителност тежки. През предходната година над 10 500 индивида в бранша изгубиха работата си. Няма и четири месеца от 2024 и обявените съкращения към този момент засягат над 8000 индивида. По отношение на аргументите за обстановката, то въпреки и очевидно „ корпоративната лакомия “ да се явява сериозна причина, то надали единствено с нея може да си разбираем протичащото се.

В скорошно изявление Питър Мур, един от ветераните в гейм промишлеността, даде своето много забавно пояснение. Той показва, че по време на COVID-19 гейм студиата са наемали трескаво работна ръка. Причината за това била схващането, че „ новото обикновено “ ще остане „ непрекъснато обикновено “. Не става дума единствено за отдалечения метод на работа, а за нещо друго. Затворени от държавните управления си, хората по целия свят оставаха у дома с дни. И тук идва огромното време на гейм промишлеността. Защото просто хората нямаше какво да вършат затворени в домовете си. И както показва „ Уошигтън поуст “ в репортаж от 2020, всички огромни са спечелили. Microsoft, Nintendo, Epic Games, Activision, Twitch и други Да, само че пандемичните времена свършиха и фирмите се замислиха за тримесечните доклади. Някои от изброените са в действителност тези съкратили най-вече личен състав.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР