В края на Европейската зелена седмица Община София излезе с

...
В края на Европейската зелена седмица Община София излезе с
Коментари Харесай

Награди в София за предаване на стар текстил или малки електроуреди

В края на Европейската зелена седмица Община София излезе с екоинициатива - до 18 ч. през днешния ден столичани ще могат да получат поощрителни награди, в случай че предадат остарял текстил или дребни употребявани електроуреди в ситуиран на централната алея на Южен парк екопавилион.

Още с отварянето на екопавилиона в 12,00 часа софиянци донесоха ненужни електроуреди и текстил, против което получиха поощрителни награди - бележници, писалки, екоторби за извършване на покупки, флашки, дъждобрани.

„ Върнахме дрешки на децата, които към този момент са им дребни, като несъмнено, се погрижихме преди този момент да са чисти, сгънати и добре изглеждащи. Получих екоторба в подмяна “, показа жена, откликнала на самодейността.

Анна-Мария Сапунджиева от екипа „ Зелени решения “ на Столична община:

„ Подготвили сме доста награди, интензивности, за всички жители с интерес към опазването на околната среда сме планували награди. За най-малките дечица сме планували един аниматор, който да им изясни за изгодите от здравословното хранене и отпадъците “.

В рамките на самодейността столичани ще могат да получат информация за стратегиите на Столичната община за залесяване и облагородяване на зелени площи, в които могат да се включат, както и да се снимат, да се разходят или да заявят предпочитание за осиновяване на куче от приюта на общинското дружество „ Екоравновесие “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР