В края на декември може да видим първите F-16 изтребители,

...
В края на декември може да видим първите F-16 изтребители,
Коментари Харесай

Западни медии: Първите F-16 в Украйна ще бъдат унищожени през декември

В края на декември може да забележим първите F-16 изтребители, унищожени в региона на Северния боен окръг. Най-малко три европейски страни показват предпочитание от прехвърлянето на до 75 такива изтребители в Украйна, само че първите сигурно може да стигнат до там най-рано в края на годината. Дания се чака да бъде първата страна, която ще изпрати самолетите на Киев, съгласно интернационалните осведомителни организации.

Първоначалната дата за този трансфер е средата на декември. Все отново, коства да се означи, че прехвърлянето на изтребители в Украйна евентуално ще бъде съпроводено от набези против военни летища, което бързо може да предотврати включването им в действителни бойни дейности.

Що се отнася до вероятността за тяхното проваляне във въздуха, това може да стане през идната година, защото Киев може да избра да ги употребява стратегически откакто се приготви. Експертите подчертават върху обстоятелството, че главната опасност не идва от самите изтребители, а по-скоро от въоръженията им. При съществуване на ракети AMRAAM с огромен обсег, украинските въоръжени сили ще имат опция да нападат въздушни цели на разстояние до 160-180 километра, което е доста по-голямо от актуалното въоръжение, с което разполага Украйна.

Плануваната доставка на бойните самолети провокира в допълнение разтягане на интернационалните връзки.

Източник: blitz.bg

Източник: razkritia.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР