В края на април депутатите на Беларус приеха на две

...
В края на април депутатите на Беларус приеха на две
Коментари Харесай

В Беларус: Наказват със смърт, ако те обвинят в тероризъм

В края на април депутатите на Беларус одобриха на две четения законопроект за изменение и допълнение на Наказателния кодекс, предлагащ опцията за използване на смъртно наказване при опит за терористични офанзиви. Пресслужбата на долната камара на Народното събрание акцентира, че " законопроектът е направен за възпиращ резултат върху разрушителните детайли, както и за демонстриране на решителната битка на страната против терористичната активност ". В Беларус, с цел да влезе в действие, законопроектът би трябвало да бъде утвърден от двете камари на Народното събрание и подписан от президента, добавя Българска телеграфна агенция.

„ Сенаторите на съвещание на осмата сесия на Съвета на Републиката на Народното събрание от седмо привикване утвърдиха законопроект за смяна на Наказателния кодекс. Законопроектът поправя метода към използването на изключителната мярка за наказване – гибел. ", се споделя в отчета.

В него се цитират думите на ръководителя на комисията по законодателство и държавно строителство на Съвета на републиката Сергей Сивц, че законопроектът „ планува налагане на смъртно наказване за опит за ликвидиране на представител на непозната страна или интернационална организация за предизвикателство на интернационалните затруднения или война; опит за осъществяване на интернационален терористичен акт или терористичен акт с потребление на радиоактивни субстанции или нуклеарни материали, химични или биологични вещества; опит за осъществяване на ликвидиране на държавна или социална персона по отношение на неговата държавна или социална активност за влияние върху вземането на решения от властите; заплашване на населението; дестабилизиране на публичния ред.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР