В края на 2021 г. броят на свободните работни места

...
В края на 2021 г. броят на свободните работни места
Коментари Харесай

Работните места във финансовата сфера в Лондон са скочили с 40%

В края на 2021 година броят на свободните работни места във финансовата сфера в Лондон е надхвърлил равнищата отпреди пандемията, което е знак, че набирането на личен състав в бранша се е възстановило от рецесията поради ковид, съобщи Ройтерс.

Доклад на Morgan McKinley за набирането на личен състав, който съдържа подробна информация за трендовете в наемането на чиновници във финансовата промишленост в Лондон, демонстрира, че през четвъртото тримесечие на 2021 година свободните работни места във финансовата сфера са с 40% повече, в сравнение с през същия интервал на 2019 година, преди пандемията да удари стопанската система.

Миналата година в Лондон са основани над 32 000 работни места в региона на финансите, което е към два пъти повече спрямо 2020 година, като за това съдействал и скокът през второто тримесечие, когато английската стратегия за имунизиране разреши на повече хора да се върнат в офисите.

" В общи линии броят на работните места продължи да отразява окуражаващото възобновяване от въздействието на Брекзит, пандемията и локдауните ", разяснява Хакан Енвер, ръководещ шеф в Morgan McKinley. Той добави, че нарастващите вложения във финтех сектора в Лондон също са помогнали.

Половината от икономическата продукция на промишлеността на финансовите услуги във Англия се генерира в Лондон. Според държавните данни от декември 2020 година секторът е съдействал за близо една десета от общото произвеждане във Англия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР