В Красногвардейския район на Санкт Петербург две неслужещи рускини получиха

...
В Красногвардейския район на Санкт Петербург две неслужещи рускини получиха
Коментари Харесай

Две рускини - режисьорка и безработна, получиха призовки за мобилизация

В Красногвардейския регион на Санкт Петербург две неслужещи рускини получиха призовки, оповестява изданиеото «Фонтанка». Според обявата една от дамите намерила призовка на вратата с разпореждане да се яви във военната работа за регистрация и записване, с цел да обясни документите за военна регистрация. Жената, която е от Петербург, няма военна регистрационна нито военна компетентност и не е в запасите - работи като режисьор на мултимедийни стратегии. Рускинята признава, че е получила призовка, защото има позволение за огнестрелно оръжие на нейно име, а на нея е записана и ловна пушка.

„ Беше механически проблем, бъг на системата. Свързахме се с Людмила и се извинихме. Погледнахме: нямаше повече такива обстановки. Сега се следи по-внимателно, с цел да се предотвратят сходни неточности “, споделиха от регионалната администрация, като подчертаха, че повода за повредата към момента не е известна.

По-късно призовката е получила още една жителка на Красногвардейски регион. Тя е без работа повече от 12 години и има ловна пушка . Призовката на рускинята е донесена в жилището и връчена персонално на ръка под автограф. От администрацията също обясниха случая като техническа щета.

На 1 октомври министърът на защитата Сергей Шойгу разгласи, че дамите няма да бъдат призовавани като част от частичната готовност. „ Това не беше в проектите за бъдещето “, сподели той.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР