„В кръг“ на режисьора Стефан Командарев грабна двете големи награди

...
„В кръг“ на режисьора Стефан Командарев грабна двете големи награди
Коментари Харесай

В кръг грабна Златна лилия в Германия - slava.bg

„ В кръг “ на режисьора Стефан Командарев сграбчи двете огромни награди на тазгодишното издание на фестивала goEast във Висбаден, Германия. Лентата, въодушевена от родната полиция, си „ потегли “ с огромния приз Златна Лилия за на-добър филм и оценката на рецензията ФИПРЕССИ.

„ Две награди на онлайн фестивал по време на пандемия! Фестивалът не се преклони пред ковид и екипът и журитата работиха онлайн. Зрителите гледаха филмите онлайн ", съобщи Командарев в обществените мрежи.

Основното интернационално жури е обосновало избора си на „ В кръг “ за огромната премия като отличава лентата като „ многопластов филм, който ни потапя в една интимна и в това време експанзивна нощ в София, когато патрулират нощните смени на полицейските коли. Всеки идващ епизод, всяка последваща обиколка, ни потапя все по-дълбоко в мрачната и несигурна страна на обществото, вплетена в метафората на нощта. В същото време историята изследва вътрешния свят и персоналната накърнимост на героите, поставяйки под подозрение техните морални избори, убеждения, мощ и дарба да вършат сложни избори.
Автентичните разговори, отличната игра и забележителната кинематография смесват персоналното и универсалното и трансформират кино лентата в отражение на тъмната и светлата страна на индивида и неговата връзка с огромния свят.
Единодушното решение на журито е Голямата премия „ Златна лилия “ на 2020 да вземе “В кръг” на Стефан Командарев “!

Критиците пък подчертават, че при избора им е повлиял отличният сюжети, умна постановка и изключителна актьорска игра. „ …българският режисьор Стефан Командарев ни показва един горчив взор към страна, ръководена от безпорядък, в която преобладават корупцията и насилието. Критиката към обществото се укрепва посредством комбинацията на черен комизъм, парадокс и жлъч, а когато нощта се спуска над столицата на България, стартира същинският диалог.
„ В кръг “ е брутално почтено и въпреки всичко елегантно пътешестване, което хваща вниманието ни през цялото време. Поздравления, господин Командарев!
изрично е журито на ФИПРЕССИ.

На тазгодишното издание на фестивала goEast участваха 107 кино лентата от 40 страни, в това число 21 немски ленти направиха министър председателите си в границите на форума.

Организаторите на 20-то издание фестивала, който се организира сред 5-ти и 11-ти май бяха измислили хибриден вид той да се случи, заради рестриктивните мерки поради пандемията от ковид. Събитията онлайн са отсрочени за втората половина на тази година, а спортната част се организира посредством онлaйн гледане и гласоподаване.

За най-хубав режисьор беше отличен Каролис Каупинис от Литва и неговата лента Nova Lituania.

Източник: Монитор
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР