В контролирана среда експерти ще удостоверят техническата годност на тестови

...
В контролирана среда експерти ще удостоверят техническата годност на тестови
Коментари Харесай

Голяма новина за машините на вота. Министър даде дума

В следена среда специалисти ще удостоверят техническата валидност на тестови машини за гласоподаване с конфигуриран хардуер и конфигуриран програмен продукт, които ще бъдат предоставени от ЦИК. Това сподели пред БНР министърът на електронното ръководство Георги Тодоров.

Удостоверяването на техническата валидност на машините ще бъде направено в 24-часов онлайн режим, тъй че всички ще могат да следят процеса, разясни Тодоров.

 Машините се охраняват задоволително надеждно, увери Тодоров. Същото съгласно него е годно и за превозването на машините и защитата по време на напредването им към изборните секции.

" Сигурен съм, че от ЦИК са положили старания, тъй че да няма тревога у който и да е български жител или която и да е политическа партия. "

Относно отдалеченото електронно гласоподаване министър Тодоров уточни, че е финализирана подготовката по последната фаза на плана – за създаване на пилотната система.

" Преминаваме към социална поръчка за нейното създаване. По преценка на ЦИК, откакто бъде построена самата система, ще се реши кои ще бъдат първите избори, на които ще се тества. ", сподели министърът.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР