В контекста на нарастващата необходимост от политическа стабилност и продължаващи

...
В контекста на нарастващата необходимост от политическа стабилност и продължаващи
Коментари Харесай

Христо Иванов говори за укрепване на върховенството на закона и борбата с корупцията

В подтекста на възходящата нужда от политическа непоклатимост и продължаващи промени в България Христо Иванов, съпредседател на обединението „ Продължаваме промяната–Демократична България “, акцентира смисъла на писмено завършените задължения за продължение на основните промени в региона на върховенството на закона и битката с корупцията . В отговор на въпроси по отношение на съдружното съглашение след плануваната ротация на кабинета, Иванов изрази решимостта на своята политическа мощ да упорства за гаранции, че тези цели ще бъдат спазени в бъдеще.

Съпредседателят на обединението акцентира, че е належащо постоянно държавно управление , което да подсигурява продължаването на промените, изключително в секторите, сериозни за укрепването на демократичните институции и правовата страна. Във връзка с това, Иванов посочи смисъла на документалните задължения като средство за обезпечаване на неизменност и бистрота в ръководството .

Важен аспект от изказването на Иванов бе и коментарът му по отношение на проблема с Мартин Божанов-Нотариуса . Той акцентира ангажираността на обединението да проверява и осветли всевъзможни подозрения, свързани със завладяването на правосъдната власт , наблягайки ролята на новосъздадената краткотрайна комисия за инспекция на обстоятелствата и събитията към активността на групата към Нотариуса. Тази самодейност е част от напъните на обединението да насърчи прозрачността и отговорността в правосъдната система .

Иванов изрази убеденост, че решенията по отношение на бъдещата ротация на кабинет а са в ръцете на премиера Николай Денков и на вицепремиера Мария Габриел, наблягайки смисъла на тяхната роля за гарантиране на стабилността и продължаването на промените.

Позицията на Христо Иванов и обединението „ Продължаваме промяната–Демократична България “ отразява устрема към по-голяма отчетност, бистрота и подсилване на демократичните институции в България, само че дали това ще стане времето ще покаже. Въпреки провокациите, политическата воля за продължение на битката с корупцията и отбрана на върховенството на закона остава основна за бъдещото развиване на страната.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР