В Комисията за предотвратяване и защита от дискриминация в Скопие

...
В Комисията за предотвратяване и защита от дискриминация в Скопие
Коментари Харесай

Българите са подали 13 жалби за защита от дискриминация в Скопие

В Комисията за попречване и отбрана от дискриминация в Скопие са постъпили тринадесет тъжби от български сдружения и български жители, оповестява вестник " Слободен щемпел ". Игор Ядровски от Комисията съобщи, че те се отнасят най-много за тирада на омразата в обществените мрежи, а също по този начин има една тъжба за дискриминация на работното място.
Всичко по тематиката: Отношенията България - районен съд Македония 684
Към юни, мисля, че сме получили 13 тъжби, които се отнасят за дискриминация по етнически симптом на лица от българска етническа принадлежност. Трябва да кажа, че в два случая е открит тормоз, в един не е открит, осем тъжби са висящи и имаме тъжби, които са отхвърлени заради нередности. В закона е записано кои са главните неща, които би трябвало да съдържа една тъжба, с цел да може комисията да работи и в случай че тя не съдържа тези детайли, комисията я връща за редакция, а в случай че вносителят не я редактира, ние я отхвърляме, сподели Ядровски.

Той добави, че тези тъжби се третират като всички останали, които постъпват в Комисията, като най-общо жалбите са от сферата на трудовите правни отношения, по-късно за достъпа до артикули и услуги, както и за достъпа до здравни и обществени услуги.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР