В Комисията по устройство на територията бе разгледана жалба от

...
В Комисията по устройство на територията бе разгледана жалба от
Коментари Харесай

Радослав Червенков: Престъпно нехайство може да доведе до ужасяващ инцидент на жп трасето

В Комисията по устройство на територията бе прегледана тъжба от жители, касаеща една дребна зона от кв. Иван Пашов с към 35-40 къщи. Пространството се намира в триъгълник сред отклоненията от гара Разпределителна за гара Волуяк. Хората се оплакват, че с цел да стигнат до домовете си минават през един доста дребен тунел, през който може да премине единствено лек автомобил. Преди време дори е имало пожар в една от къщите и пожарните не са съумели да преминат през въпросния тунел.

„ Друго ми направи усещане от приложените фотоси. Беше снимана и подпорната стена откъм релсите, която е в окаяно положение. Затова предложих да изпратим писмо до Национална компания „ Железопътна инфраструктура ", с цел да ги уведомим за компрометираната инфраструктура и да вземат отношение. ", сподели общинският консултант от „ Възраждане " Радослав Червенков по време на Комисията.

Той е съумял да посети мястото и да обследва каква е обстановката. Оказа се, че тя е в пъти по-тревожна, в сравнение с се виждаше на фотосите.

„ Живущите там ми описаха, че в действителност въпросната подпорна стена изобщо не е подпорна, а ограда, която е „ преквалифицирана " на подпорна стена. В този сектор релсовия път се подпира от ограда ситуирана единствено на 1.5- 2 метра от железопътното трасе. В резултат на вибрациите и тежките влакови композиции, тази остаряла бетонна ограда се е разпаднала, подала и всеки миг може да се разпадне изцяло, което да докара до дерайлиране на движещите се влакове. Това е безусловно незаконно безгрижие, което може да докара до отблъскващ случай. Ще упорствам пред всички институции да се подхващат незабавни ограничения за обезопасяване на този сектор. Ще подготвим и въпрос до министъра на превоза. Безопасността както на живущите, по този начин и на пътуващите би трябвало да бъде обезпечена. ", сподели още Радослав Червенков общински консултант в град Перник от " Възраждане ".
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР