На 9 май в град Бургас ще се състои събитие,

...
На 9 май в град Бургас ще се състои събитие,
Коментари Харесай

Летният Никулден в Бургас: Морски вкусове с Иван Звездев и песни под звездите с Веселин Маринов

На 9 май в град Бургас ще се състои събитие, което дава обещание да бъде освен вкусно, само че и изпълнено с културни преживявания . Летният Никулден, който за първи път ще бъде маркиран на подобен мащаб в морския град, планува извънредно богата стратегия, привличайки поданици и посетители с неповторима композиция от кулинарни специалитети и музикални удоволствия .

Изтъкнат миг от деня ще бъде присъединяване на известния български готвач Иван Звездев , който ще сервира своите виртуозни кулинарни умения, приготвяйки морски деликатеси за присъстващите. В 12:00 часа на площад „ Тройката “ посетителите ще могат да се насладят на дегустация на рибен курбан и миди с булгур . Специално за събитието, Звездев ще подготви 1400 порции рибена супа и 300 порции миди с булгур, както и 2500 порции миди по бургаски , които ще бъдат раздадени гратис.

Летен Никулден в Бургас. Снимка: Община Бургас

Не по-малко привлекателна ще бъде и музикалната стратегия, която ще приключи с вечерен концерт от 18:00 часа на същия площад. В него ще вземат присъединяване група „ МОЛЕЦ “ и известният български реализатор Веселин Маринов.

Денят ще стартира в 10:00 часа с фермерски базар , а по-късно в 11:00 часа посетителите ще имат опция да се потопят в българските обичаи с етнографска експозиция на Регионален исторически музей–Бургас. В програмата е включена и празнична Света литургия в храм „ Св. Николай Чудотворец “, следвана от литийно шествие към храма.

Събитието ще предложи освен приятност за душата, само че и за тялото, с гратис питие от локалната марка „ Бургаско “ , което ще добави още една причина за усмивки измежду присъстващите.

Летният Никулден в Бургас дава обещание да бъде празник, който съчетава усета на морските блага с благосъстоянието на българската просвета и музика, оставяйки незабравими мемоари в сърцата на всички участници.

В темп със здравето: Основните изгоди от кардио упражненията

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР