В Клиниката по педиатрия на университетската МБАЛ Света Анна -

...
В Клиниката по педиатрия на университетската МБАЛ Света Анна -
Коментари Харесай

МБАЛ Света Анна - Варна“ получи модерен мобилен ехограф

В Клиниката по педиатрия на университетската МБАЛ " Света Анна - Варна "АД проработи свръхмодерен ултразвуков уред, обезпечен от благотворителната самодейност " Българската Коледа 2016/2017 ".
За потребностите на профилираната клиника по детски заболявания бе възложен мобилен ехограф, който служи за диагностика на пациенти на възраст от нула до 18 години със болести на дихателната, храносмилателната, отделителната, съсрдечно-съдовата системи, опорно-двигателния уред, вродени аномалии.
Годишно през Клиниката минават към 2000 деца с разнообразни болести. 
Създадена преди пет години, Клиниката по педиатрия на МБАЛ " Света Анна - Варна " АД покрива критериите за най-високото - трето равнище конструкция, според стандарта по Педиатрия и е акредитирана като такава с отлична акредитационна оценка. В нея се лекуват деца с остри и хронични болести на дихателната, храносмилателната, отделителната, сърдечно- съдовата система, опорно-двигателния уред, систематични болести на съединителната тъкан, алергични болести, вродени аномалии, интоксикации и други.
Сред главните цели на звеното е активността по детска ревматология, за която клиниката е записана като експертен център към европейските организации по тази компетентност (PReS и PRINTO). В Клиниката се обслужват деца от Източна България с ревматологични болести.
Новият мобилен ехограф е от извънредно значение за своевременната и съответна диагностика, щадяща пациента, в условия, съобразени със спецификата на детската възраст. Модерната техника и съществуването на експерти, които могат да работят с нея, са гаранция за навременна и прецизна диагностика на децата.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР